Extraliga v Štúrove

Od februára sú naši vzpierači v súťažnom móde. V sobotu 3. februára sa predstavilo naše ženské družstvo v Košiciach. V prvom kole náš tím v zložení – Uherčíková, Páldiová, Batka R. a Batka L. obsadilo 7.miesto v jedenásťčlennej lige. Na druhý deň boli na rade najväčší siláci, konalo sa prvé kolo Extraligy. Štúrovo ako nováčik súťaže, ale so skúsenými vzpieračmi (Gyurkovics, Šmelko, Hatala, Beláň, Nágel a Hudec R.)  nesklamalo, v silnej konkurencií šiestich tímov sa umiestnilo na tretej priečke.

Dorastenci (Bagó, Székely, Batka R. a Batka A.) súťažili v Hurbanove dňa 2. marca, družstvá boli rozdelené do dvoch skupín a po zrátaní dosiahnutých výsledkov z Hurbanova a Bobrova sú na desiatej priečke. Druhé kolo dorasteneckých tímov prebehne v Štúrove. V III. lige v Hurbanove sa naše B družstvo v oklieštenej zostave usadilo na piatej priečke.

Réka Batka (ročník 2009) po domácej príprave koncom februára úspešne absolvovala kontrolný štart vo Veľkom Mederi a po splnení limitov sa dostala mládežníckej reprezentácie SR. Odvtedy už nechýbala na reprezentačných sústredeniach a my netrpezlivo čakáme na jej prvý  štart za Slovensko.

Réka Batka

V apríli si naši vzpierači odskočili do Maďarska na tradičný Soroksár Cup. Z podujatia sa vrátili – Újlaki, Bagó ,Batka Réka a Attila s najcennejšími medailami. V apríli súťažila nielen mládež, ale aj veteráni. V Hlohovci boli Beláň a Vojcek zlatí a Nagy strieborný. V máji sa v Dolnom Kubíne konali Majstrovstvá Slovenska juniorov a junioriek, dorastencov a dorasteniek. Štúrovských vzpieračov bolo opäť vidieť. Vo svojich vekových a váhových kategóriách Páldiová získala zlato, Bagó striebro a Batka A. obsadil štvrté miesto.     

Štúrovo patrí medzi málo miest na Slovensku, kde sú vytvorené podmienky a je veľká ochota usporiadať vzpieračské preteky a súťaže. V máji domáci oddiel hostil najlepších vzpieračov a vzpieračky zo Slovenska. Pri dobrej organizácii bola v hale súťaživá atmosféra a mohli sme vidieť dobré výkony. V sobotu boli v hlavnej úlohe ženy. Naše vzpieračky (Uherčíková, Kubicová, Ifailová a Batka R.) na domácom pódiu skončili na 7. mieste a po dvoch kolách sú tiež siedme. V Extralige mužov domáci tím (Gyurkovics, Šmelko, Michalec, Beláň a Nágel) obsadil 5. miesto, celkove je na 4. mieste. V III. lige vo Veľkom Mederi B tím obsadil 4. miesto a po dvoch kolách je piaty.  

 20.5.2024