Extraliga Párkányban

Február óta versenyüzemmódban vannak súlyemelőink. Február 3-án, szombaton női csapatunk Kassán versenyzett. Az első fordulóban csapatunk – Uherčíková, Páldiová, Batka R. és Batka L. összetételben – a 11 csapatos ligában a 7. helyet szerezte meg. Másnap a legerősebb férfiaknak jutott szerep, az Extraliga első fordulóját rendezték meg. Párkány, mint az újonnan csatlakozó csapat, de tapasztalt súlyemelőkkel (Gyurkovics, Šmelko, Hatala, Beláň, Nágel és Hudec R.) nem okozott csalódást. A hat csapat erős mezőnyében a harmadik helyet szerezte meg.

Az ifjúságiak (Bagó, Székely, Batka R. és Batka A.) március 2-án Ógyallán versenyeztek. A csapatokat két csoportba osztották, az ógyallai és bobrói eredmények összeszámolása után a 10. helyen állnak. Az ifjúsági csapatok második fordulója Párkányban lesz. A III. ligában Ógyallán B csapatunk csonka felállásban az ötödik helyet szerezte meg.

Batka Réka (2009-es születésű) február végén sikeresen teljesítette a nagymegyeri ellenőrző versenyt, és a követelmények teljesítése után bekerült a szlovákiai ifjúsági válogatottba. Azóta nem hiányzott a válogatott edzőtáborokból, és izgatottan várjuk első szlovákiai versenyét.

Batka Réka

Áprilisban súlyemelőink ellátogattak Magyarországra a hagyományos Soroksár Kupára. Az eseményről Újlaki, Bagó, Batka Réka és Attila a legértékesebb érmekkel tértek haza. Áprilisban nem csak a fiatalok, hanem a veteránok is versenyeztek. Galgócon Beláň és Vojcek aranyérmesek, Nagy pedig ezüstérmes lett. Májusban Alsókubinban rendezték meg a juniorok és juniorkák, ifjúsági fiúk és lányok szlovák bajnokságát. A párkányi súlyemelőket itt ismét láthattuk. Saját kor- és súlycsoportjukban Páldiová aranyérmet, Bagó ezüstérmet nyert, Batka A. pedig a negyedik helyet szerezte meg.

Párkány azon kevés szlovákiai városok egyike, ahol megvannak a feltételek és nagy az elszántság súlyemelő versenyek és megmérettetések rendezésére. Májusban a helyi szakosztály a legjobb szlovák súlyemelőket és súlyemelőnőket látta vendégül. A jó szervezés mellett a csarnokban versenyszellem uralkodott, és jó teljesítményeket láthattunk. Szombaton a nők játszották a főszerepet. Súlyemelőink (Uherčíková, Kubicová, Ifailová és Batka R.) hazai színpadon a 7. helyen végeztek, és két forduló után is hetedikek. A férfi Extraligában a hazai csapat (Gyurkovics, Šmelko, Michalec, Beláň és Nágel) az 5. helyet szerezte meg, összesítésben a 4. helyen áll. A III. ligában Nagymegyeren a B csapat a 4. helyet szerezte meg, és két forduló után az ötödik helyen áll.

2024.5.20