Veľmi úspešný rok

Rok 2023 nemôžme u vzpieračov hodnotiť inak, ako veľmi dobrý. Do súťažného ročníka oddiel prihlásil tri družstvá. Okrem mužov aj tímy žien a dorastencov. Dorastenci skončili celkove na deviatom mieste, ženy v premiérovom ročníku ich pôsobenia v lige na siedmom mieste  a muži v 1 lige na striebornej priečke, čo zaručilo postup do Extraligy. Budúci rok sa tak predstavia v najvyššej súťaži na Slovensku.

Výborné výkony a veľké úspechy zaznamenali naši pretekári aj v kategórii jednotlivcov.  V máji na Majstrovstvách Slovenska žiakov sa Réka Batka a Gabriel Bagó  stali majstrami republiky a Konor Juhász získal bronzovú medailu. V októbri na domácom pódiu sa Michal BeláňBarbara Páldiová stali majstrami Slovenska a Attila Batka skončil druhý vo svojej kategórii. Siláci sa predstavili nielen na republikových súťažiach. Svoje kvality ukázali v Česku (Havířov), Maďarsku (Soroksár), Rumunsku (Arad), Poľsku (Wierzbno), ale aj na Slovensku, napr. v Novom Meste nad Váhom alebo na domácom Memoriáli M. Zelinku. Vylepšovali si osobné rekordy a zbierali medaily vo všetkých kategóriách.

Okrem súťaženia bravúrne zvládli aj organizovanie Majstrovstiev Slovenska mužov, žien,  juniorov, junioriek, dorastencov a dorasteniek, finále Extraligy a finále ligy žien. Aj takýmto spôsobom pripomenuli a vzdali hold Svetovému poháru, ktorý sa uskutočnil pre štyridsiatimi rokmi v našom meste. 

Veríme, že rok 2024 bude tiež taký úspešný alebo ešte lepší!

Momentky z úspešnej sezóny

Máj – M SR žiakov a žiačok
Máj – 2. kolo ligy žien
Jún – Memoriál Ondreja Hekela
Júl – Česko
August – Rumunsko
September – 20. ročník Memorálu Miloša Zelinku
Október – M SR v Štúrove
November – postup do Extraligy
December – Poľsko

Fotografie – MŠO Štúrrovo a Facebook MŠO vzzpieranie Štúrovo

15.12.2023