Sikeres év

Sikeres év – másképp nem lehet a súlyemelő szakosztály évét értékelni. A bajnokságba három csapat indult, így a férfi csapaton kívül nők és ifjúsági kategória is nevezett. Az ifisták a kilencedik, a nők első bajnoki idényükben a hetedik míg a férfiak az 1. liga ezüstérmet érő helyén végeztek, ami a továbbjutást is jelenti számukra. Ezzel jövőre a szlovák súlyemelő bajnokság legmagasabb szintjén, az Extraligában állhatnak pódiumra férfi kategóriában induló sportolóink.

Nem csak csapatban, egyénileg is remekeltek a párkányi súlyemelők. Nagyszerű teljesítmények éve volt 2023, ez vitathatatlan. Májusban diák kategóriában szervezett Szlovák Bajnokságról szlovák bajnokként tért haza Batka Réka és Bagó Gabriel is, Juhász Konor bronzérmes lett. Októberben hazai szervezésű Szlovák Bajnokságon Beláň Michal és Páldiová Barbara örülhetett a bajnoki címnek, míg Batka Attila a második helyen végzett. Súlyemelőink nem csak a hazai bajnokságokon, de nemzetközi versenyeken is részt vettek. Tudásukat megmutatták Csehországban (Havířov), Magyarországon (Soroksár), Romániában (Arad), Lengyelországban (Wierzbno), és természetesen idehaza Vágújhelyen, vagy épp a hazai szervezésű Zelinka Miloš emléktornán. A kemény munkának mindig van eredménye, jól mutatja ezt a hónapról hónapra javuló teljesítményük is, születtek új rekordok, gyűltek az érmek.

A versenyzés mellett a szakosztály bravúrosan megszervezte a Szlovák Bajnokságot férfi, női, juniorok és ifisták kategóriában, továbbá az Extraliga döntőjét és a női kategória döntőjét is, ily módon emlékezve a párkányi súlyemelés legnagyobb eseményére, a Súlyemelő Világkupára, mely immár 40 éve volt Párkányban.

Hisszük, hogy a 2024-es év is hasonló vagy még nagyobb sikereket tartogat számunkra!

A sikeres idény pillanatai

Május – diák országos bajnokság
Május – női bajnokság 2. forduló
Június – Hekel Ondrej emléktorna
Július- Csehország
Augusztus – Románia
Szeptember – 20. Zelinka Miloš emléktorna
Október – Szlovák Országos Bajnokság Párkányban
November – feljutás az Extraligába
December – Lengyelország

Fényképek – VSE Párkány és Facebook MŠO vzzpieranie Štúrovo

2023.12.15