XXX. Kolárovo Cup

Od 10. do 13. augusta 2023 trval už 30. ročník tradičného hádzanárskeho turnaja Kolárovo Cup, ktorý je prvou previerkou v letnej príprave našich hádzanárok. Štvordňový turnaj sa odohral v čase kolárovského jarmoku, stovky hádzanárov a hádzanárok úroveň jarmoku svojou účasťou ešte zvýšili. Tento rok Štúrovo reprezentovali mladšie a staršie žiačky nášho oddielu. Po tvrdej príprave boli dievčatá pripravené a netrpezlivé na veľké dobrodružstvo. Ich základňou sa stala telocvičňa miestnej slovenskej základnej školy, ktorá bola pre ne výhrou, pretože tu boli ubytované len ony, a tak mali dostatočný priestor a pokoj na oddych po náročných dňoch.

Už po príchode vo štvrtok boli obe družstvá na ihriskách. Mladšie žiačky hrali proti Lehniciam a staršie sa pokúsili zdolať favorizované domáce. Na konci prvého dňa bol na programe tradičný fakľový pochod a diskotéka pod holým nebom. Turnaj pokračoval rýchlym tempom. V piatok doobeda mali mladšie žiačky za súperky Senec a staršie Topoľníky, poobede si staršie žiačky zmerali sily so Sencom a mladšie proti Kolárovu. Najlepším zápasom bol súboj mladších žiačok proti Sencu, ktorý po dramatickom závere skončil remízou. Sobotňajší deň bol maratónsky dlhý. Ukázal sa vplyv tepla v zápasoch na vonkajších ihriskách, a tak znaky únavy boli na dievčatách zrejmé. Pritom ich čakali ďalší nároční súperi: staršie žiačky Lehnice, Tatabánya a Nesvady. Po obrovskom boji Lehnice zdolali 7:6, ale aj v ostatných zápasoch podali dobrý výkon. Mladšie žiačky doobeda hrali a vyhrali 12:0 nad chlapčenským družstvom z Kolárova. Poobede už boli na rade zápasy o umiestnenie. Zhodou okolností bolo, že opäť sa hralo proti miestnym chlapcom a opäť z toho bolo víťazstvo. Tretí sobotňajší zápas bol súbojom o 3. miesto. Súperkami našich boli dievčatá z Kolárova a na konci zápasu sa z výhry a bronzu tešili štúrovské hádzanárky. Na nedeľu zostal ešte jeden zápas. Unavené staršie žiačky len s jednou hráčkou na striedanie prehrali zápas o 7. miesto a skončili na 8. priečke.

Tento turnaj máme radi, všetko sa deje v dobrej atmosfére a zábavnou formou, kolektív sa utužuje, dievčatá naberajú skúsenosti a neboja sa zodpovedností. Tešíme sa na ďalší ročník, na ktorý opäť prídeme. Po náročnej akcii hráčky a trénerky čaká krátka pauza a oddych a potom pokračuje tvrdá, horúca letná príprava. Štúrovo do toho!

.

.

.

.

.

.

.

15.8.2023