Štúrovský pohár

dav

Dňa 19.5.2018 organizovalo MŠO Štúrovo tenisový turnaj detí do 8 rokov pod názvom Štúrovský pohár. Zúčastnilo sa ho 23 detí z celého Slovenska. Medzi 23 deťmi bolo 13 chlapcov a 10 dievčat.

V hlavnej súťaži vyhrala Karin Matúšová z Nových Zámkov, ktorá vo finále zdolala po veľkom boji Terezu Hoľkovú z Dunajskej Lužnej 7:5, 4:7, 7:4. Víťazka to nemala ani v semifinále jednoduché, kde na víťazstvo nad Topoľčiankou Danielou Humenchak potrebovala tiež tri sety. Na treťom mieste v hlavnej súťaži napokon skončil ešte len 6-ročný Ľuboš Húsenica z Lúčok.

Aj 1.miesto v úteche putuje do Nových Zámkov vďaka Patrikovi Mészárosovi, ktorý vo finále zdolal Hanu Kečkéšovú z Levíc 7:3, 4:7, 7:4. Tretie miesto v úteche bral Andrej Soboňa z Trnavy.

Na tomto turnaji sa predstavilo šesť domácich hráčov a hráčok. Najlepšie umiestnenie dosiahla Diana Menyhárt, ktorá skončila na celkovom 5.mieste. Príjemne prekvapili ešte len šesťročný Matias Babindai, ktorý bral 7.priečku a Jakub Izsák, ktorý skončil v úteche hneď za medailovými pozíciami na 4.mieste.

Turnaj mal slušnú kvalitu vďaka hráčom a hráčkam, ktorí sa na ňom zúčastnili.

Patrik Babindai – vrchný rozhodca turnaja

25.5.2018