Párkányi Kupa

dav

2018. május 19-én a VSE Párkány tenisz szakosztálya Párkányi Kupa néven tornát szervezett 8 éves gyermek kategóriában. A megmérettetésen 23 teniszező vett részt, melyből 13 fiú és 10 lány képviselte magát szerte az országból.

A fő versenyben az érsekújvári Matúšová Karin bizonyult a legügyesebb labdaütögetőnek, bár a döntőben meggyűlt a baja a dénesdtorcsimérdi (Dunajská Lužná) Hoľková Terezával. A 7:5, 4:7, 7:4-es szettek egy Wimbledonon is megállták volna a helyüket. A színvonalat mi sem bizonyítja jobban, hogy a későbbi győztesnek már az elődöntőben is meg kellett küzdenie a továbbjutásért. A nagytopolcsányi Humenchak Daniela felülmúlására szintén három szettre volt szüksége. A fő verseny harmadik helyén a mindössze hatéves Húsenica Ľuboš végzett Lucski településről.

A mellékág győzelme Mészáros Patriknak köszönhetően szintén Érsekújvárhoz kötődik, aki a döntőben a lévai Kečkéšová Hanát győzte le 7:3, 4:7, 7:4-es szettekkel. A mellékág harmadik helyének győzelméért járó érmet Soboňa Andrej vihette haza Nagyszombatba.

A tornán hat hazai játékos vett részt. Közülük a legjobb helyezést Menyhárt Diana érte el, aki a teljes mezőny 5. helyén végzett. Kellemes meglepetést okozott a mindössze hatéves Babindai Matias, aki a 7. és Izsák Jakub, aki a mellékág dobogójáról épphogy lecsúszva a 4. helyen végzett.

A torna színvonalát a tehetséges játékosok sora emelte ki.

Babindai Patrik – a torna főbírója

2018.5.25