Naši futbaloví majstri!

Dňa 10. júna 2017 cez polčasovú prestávku zápasu medzi MŠO Štúrovo B – TJ Sokol Gbelce boli mužstvám U10 a U13 slávnostne odovzdané medaily, diplomy a trofeje za 1. miesto vo svojich súťažiach. V ligovom ročníku 2016/17 spomínané mládežnícke mužstvá vyhrali svoje ligy.

Mužstvo U10 triumfovalo bez prehry so skóre 90:29. Tréner Attila Urbán hodnotí sezónu takto: „Na začiatku sa nám podarili prestupy a mužstvo bolo ešte silnejšie. Dôležitá bola účasť na tréningoch a poctivá práca, chlapci na nich napredovali a na zápasoch tak vedeli podať maximálne výkony. Vyhýbali sa nám zranenia a choroby, absolvovali sme veľa prípravných zápasov a v zimnom období sme sa zúčastnili na viacerých kvalitných turnajoch, na ktorých sme väčšinou skončili na medailových umiestneniach. Ligu sme vyhrali bez straty bodov, dali sme veľa gólov a predbehli mužstvá ako Komárno, Nové Zámky, Šaľa alebo Galanta. Ďakujeme za pomoc rodičom a MŠO za podporu. Ani po lige neleňošíme, pripravujeme sa na veľký medzinárodný turnaj do Prešova. Myslím si že je to dobrá príležitosť na získavanie skúseností. Keď prístup chlapcov, ich rodičov, MŠO bude naďalej taký príkladný, naši malí futbalisti majú pred sebou sľubnú budúcnosť.“

Hráči, ktorí vybojovali prvé miesto: Letrich, J.Kováč, Kóša, Pšenák, Ďuráč, Křiva, Šafár, Dávid, Szekeres, Zs.Kovács a Szombat.

Mužstvo mladších žiakov bolo po jesennej časti  na treťom mieste III. ligy so sedembodovou stratou na vedúce Kolárovo. Na jar vyhrali všetky svoje zápasy, konkurentov o prvenstvo zdolali na ich ihriskách /Kolárovo 2:1 a Horné Saliby 2:0/ a zaslúžene  v súťaži zvíťazili s 56 bodmi a gólovým skóre 131:40.

Tréner U13 Norbert Tácsik povedal o sezóne: „V príprave pred jesennou sezónou sme si dali za cieľ skončiť v tabuľke v prvej trojke. Úvod sezóny sa nám aj vydaril veľmi dobre, kde sme vyhrávali jeden zápas za druhým. Výsledkovo horšie zápasy prišli na konci jesennej sezóny, kde sme v posledných piatich stretnutiach  dvakrát remizovali a dvakrát prehrali. Chlapci v nich nehrali zle, len sme nevedeli udržať dobre rozohrané zápasy. V zime sme popracovali na kondícii, sile a technike hráčov. Vrátili sa k nám aj hráči z Ostrihomu, s ktorými sme sa posilnili hlavne v útoku. Odohrali sme kvalitne obsadené halové turnaje v Bruntáli, Dorogu a v Dudinciach. Hlavne ten posledný turnaj nám dal veľa, kde sa zocelil kolektív, porazili sme aj prvoligový Zvolen a nakoniec sme aj celý turnaj vyhrali. Pred jarou sme odohrali kvalitné zápasy s Novými Zámkami, čo nás tiež posilnilo. Chlapci hrali v pohode pomáhali si v zápasoch, ale aj mimo neho, čim ukázali, že sú vynikajúci kolektív.  Jarnú časť sme potom odohrali fantasticky, v ktorej sme nestratili ani bod a nastrieľali sme v 22 zápasoch 131 gólov. Hlavne ťažké zápasy vonku s Kolárovom, Hornými Salibami a Veľkým Mederom sa ukázali byť kľúčové pred honbou na zisk titulu. Nakoniec sa nám to aj podarilo dve kolá pred koncom ročníka. Chlapcom chcem týmto poďakovať za ich predvedenú hru, za tréningovú morálku, nech si užijú zaslúžený oddych a naberú silu do ďalšej sezóny. Prajem im veľa ďalších športových úspechov a hlavne aby to, čo robia a čo ich baví, robili zo srdca a s radosťou.“  

Káder, ktorý obsadil prvú priečku v kategórii mladších žiakov: Rychel, Gajdoš, Rajcsó, Očovský, Rudas, Čák, Bondor, Bruck, Molnár, Varga, Tégen, Tóth, Vida, Ivanics a Zács.

21. 6. 2017