Bajnokok!

2017 június 10-én a VSE Párkány B és Köbölkút mérkőzés félidejében ragadtuk meg az alkalmat arra, hogy ünnepélyes keretek között az U10-es és U13-as csapataink átvehessék az őket megillető érmeket, diplomákat és kupát a saját kategóriájuk bajnokságának megnyeréséért.

Az U10-es csapat 90:29 gólarányban vereség nélkül zárta az idényt. Edzőjük, Urbán Attila így értékelte az évet: „A szezon kezdetével sikerült tehetséges srácokat igazolnunk, ami még erősebbé tette csapatunkat. Az edzés látogatottság és az edzésmunka kifogástalan volt, ami nagyban segítette a srácok fejlődését és így a mérkőzéseken maximális teljesítményt tudtak nyújtani. A sikerhez szükséges volt a betegségek elkerülése, a sok barátságos mérkőzés játszása és a téli időszak kupaszereplésekkel való kitöltése, amelyeken többnyire a dobogó első három fokán sikerült végeznünk. A bajnokságot pontveszteség nélkül, sok gólt rúgva nyertünk meg, olyan csapatokat legyőzve, mint Komárom, Érsekújvár, Vágsellye és Galánta. Köszönjük a szülők áldozatos munkáját és az egyesületünk támogatását. A bajnokság befejezésével nem állunk le, mivel most egy nagy nemzetközi tornára készülünk Eperjesre. Úgy gondolom ez mindenkinek kiváló alkalom a tapasztalatszerzésre. Ha továbbra is ilyen hozzáállás lesz a gyerekek, a szülők és az egyesület részéről, akkor szép jövő elébe néznek kis focistáink.”

Az U10-es csapat játékosai: Letrich, J.Kováč, Kóša, Pšenák, Ďuráč, Křiva, Šafár, Dávid, Szekeres, Zs.Kovács és Szombat.

A fiatalabb diákok csapata az őszi idény végén a III. Liga harmadik helyen állt, hét ponttal elmaradva a listavezető Gúta mögött. A csapat tavasszal összes mérkőzését megnyerte, s a legnagyobb riválisait is idegenben le tudta győzni /Gúta 2:1, Felsőszeli 2:0/, így 56 ponttal, 131:40-es gólkülönbséggel megérdemelten lettek bajnokok.

Az U13-as csapat edzője, Tácsik Norbert így értékelte a szezont: „Az őszi felkészüléskor úgy döntöttünk, hogy a bajnokság első három helyét tűzzük ki célunknak. A szezon eleje nagyon jól sikerült, mérkőzést mérkőzésre nyertünk. A nehezebb mérkőzések az őszi idény végére jöttek, amikor az utolsó öt mérkőzésből kétszer döntetlent és két vereséget szedtünk össze. A srácok nem játszottak rosszul, mindössze nem tudtuk megtartani a jó csapatjátékot. Télen leginkább az állóképességünk, erőnk és technikánk javítására koncentráltunk. Esztergomból visszatértek hozzánk korábbi játékosaink, akik a csapat támadójátékát erősítették meg. Színvonalas mérkőzéseket játszottunk bruntáli, dorogi és gyűgyi tornák alkalmával. Leginkább az utolsó torna adott sokat számunkra, ahol a csapatszellem sokat erősödött, zólyomi első ligás csapatot is meg tudtuk verni, sőt az egész tornát megnyertük. A tavaszi idény előtt Érsekújvárral játszottunk jó meccseket, ami szintén erősítette a játkunkat. A fiúk jól játszottak, segítették egymást a mérkőzéseken és azon túl is, amivel bebizonyították, hogy egy nagyszerű csapatá kovácsolódtak. A tavaszi idény fantasztikusra sikerült, amit pontveszteség nélkül zártunk. 22 mérkőzésen 131 gólt rúgtunk. Gúta, Felsőszeli és Nagymegyer csapata ellen megmutattuk mekkora küzdésre vagyunk képesek a bajnoki címért. Végül két fordulóval a szezon vége előtt már biztos volt a ligagyőzelem. A fiúknak szeretném megköszönni a mutatott teljesítményüket, az edzésekhez való hozzáállásukat. Élvezzétek a jól megérdemelt pihenőt és gyűjtsetek minél több erőt a következő szezonra. Kívánok további sikereket és leginkább azt, hogy élvezzétek, amit csináltok, hogy szívvel, lélekkel tudjatok játszani.”

A fiatalabb diákok kerete: Rychel, Gajdoš, Rajcsó, Očovský, Rudas, Čák, Bondor, Bruck, Molnár, Varga, Tégen, Tóth, Vida, Ivanics és Zács.

21. 6. 2017