Prague Handball Cup 2017

V dňoch 13.-17. apríla sa v Prahe konal medzinárodný turnaj Prague Handball Cup 2017 v hádzanej pre mládež, ktorého sa zúčastnili aj mladšie žiačky MŠO Štúrovo. Bol to už 26. ročník halového turnaja, ktorý sa každý rok koná cez Veľkonočné sviatky. Z 23 krajín sa zúčastnilo 591 družstiev a zápasy sa odohrávali v 40 halách. Dievčatá si zmerali sily s viacerými medzinárodnými družstvami z Maďarska, z Čiech a zo Švédska, kde nám k víťazstvám chýbalo viac odvahy a bojovnosti, no slzičky šťastia padali po vyhratom zápase nad súperom z Nemecka.

Ustráchanú hru našich dievčat pripisujeme aj tomu, že turnaja takýchto rozmerov sa zúčastnili po prvýkrát, zažili mnoho nových zážitkov a dojmov, bola to veľmi dobrá skúsenosť, ktorá nám pomôže posunúť sa ďalej ako v hre, tak aj v upevnení si vzájomných vzťahov a vytvoreniu dobrého kolektívu.

 

                                 

 

Okrem zápasov mali dievčatá možnosť pozrieť si centrum mesta, Pražský orloj, Karlov most a ďalšie zaujímavosti v hlavnom meste Česka.

Na záver sa chceme poďakovať všetkým, ktorí nám umožnili zúčastniť sa turnaja, ako aj rodičom, ktorí boli s nami a vytrvalo nás povzbudzovali a fandili nám.

24. 4. 2017

Silvia Dostanić a Enikő Laky – trénerky hádzanárskeho oddielu MŠO Štúrovo