Prague Handball Cup 2017

Április 13-17. között került megrendezésre a Prague Handball Cup 2017  nemzetközi utánpótlás kézilabdatorna Prágában, melyről a mi utánpótlás csapatunk, a VSE Párkány fiatalabb diáklányok csapata sem hiányozhatott. Az immáron 26. alkalommal megrendezésre kerülő tornát minden évben a húsvéti ünnepek alatt szervezik meg, nem volt ez másképp idén sem. A monumentális tornát monumentális számok jellemezték: 23 ország 591 csapata találkozott összesen mintegy 7500 játékos 40 sportcsarnokban. Lányaink több nemzet játékával is megismerkedhettek néhányéval találkoztak is a pályán. A magyar, a cseh és a svéd lányok ellen a merészség és a harciasság hiányzott,  ugyanakkor okkal hulltak örömkönnyek a német csapat elleni győzelem után.

A lányok bátortalan játéka valószínűleg annak köszönhető, hogy első alkalommal vettek részt ilyen hatalmas tornán. Ettől függetlenül az új élmények és tapasztalatok nagyban hozzájárulnak majd a gyerekek játékának fejlődéséhez, a kölcsönös kapcsolatok ápolásához és egy nagyszerű csapat kialakításához.

                             

A csapat a mérkőzések mellett időt szakított városközpont meglátogatására is, így a gyerekek látták a városházát az Orlojjal, a Károly hidat s további érdekességeket, mellyel csak Csehország fővárosa büszkélkedhet.

Végezetül pedig szeretnénk megköszönni mindazoknak, akik segítettek minket abban, hogy a tornán részt tudjunk venni, beleértve azokat a szülőket is, akik eljöttek velünk, kitartóan szurkoltak s bármikor számíthattunk rájuk.

2017. 4. 24.

Silvia Dostanič és Laky Enikő – a VSE kézilabda szakosztály edzői