Pred futbalovou sezónou 2020/21

Po prerušení a neskôr anulovaní súťažného ročníka 2019/20 z dôvodu pandémie naši hráči vykonávali individuálne tréningy podľa pokynov trénerského dua Ujvári – Saláta. Po uvoľnení opatrení po pandémií mužstvo hneď zahájilo spoločnú prípravu. Najprv dva, neskôr trikrát týždenne sa stretávali na štúrovskom štadióne, kde okrem futbalových ihrísk mali k dispozícii aj miestnosť Relax. Postupne pribudli aj prípravné zápasy. Súpermi boli mužstvá z nižších slovenských líg, ale aj tímy z Maďarska. Bilancia zo 6 zápasov sú 3 výhry, 2 remízy a 1 prehra, skóre 23:11.

Zmeny, ktoré nastali v kádri počas letnej prestávky: z mužstva odišli Fazekaš, Bircsák, Urblík, Valent a Ollé, novými tvárami sú Ďuráč, Mánya, Szőcs, RišňovskýGolán z dorastu, odchovanec štúrovského futbalu Dibúz, ktorý naposledy hrával v Gabčíkove a skúsený Zvoncsár z Kolárova.

Športový manažér Tamás Bábsky o plánoch na nadchádzajúcu sezónu: „Naším prvoradým cieľom je vyhnúť sa akýmkoľvek problémom súvisiacim s otázkou zotrvania v súťaži. Podľa toho, ako sa bude situácia vyvíjať, budeme mať aj odvážnejšie ciele.“ 

Mužstvo zaháji súťažný ročník 8. augusta netradične už o 10.00 hod. domácim zápasom proti Hurbanovu. Na tento, ale aj na ďalšie zápasy Vás srdečne pozýva futbalový oddiel MŠO Štúrovo.

Fotogaléria z prípravných zápasov:

Štúrovo – Ménfőcsanak 3:7
Štúrovo – Ivanka pri Nitre 5:0
Želiezovce – Štúrovo 1:1
Štúrovo – Esztergom 3:0

5.8.2020