Leto u tenistov

Striebro z Matúškova, bronz z Komárna a Zlatých Moraviec pre tenistov MŠO Štúrovo

Na turnaji chlapcov do 8 rokov v Komárne sa Matias Babindai v solídnej konkurencii prebojoval do semifinále, kde nestačil na neskoršieho víťaza turnaja Ďurisa, ktorému podľahol 6:10, 4:10.

Vo vekovej kategórii dorasteniek novozloženému páru Amanda Gubík (MŠO), Štibrányová (NZ) finále štvorhry v Zlatých Moravciach uniklo len o 2 body. V semifinále prehrali s párom Bučič (D. Lužná), Moravanská (Trebatice) 4:6, 6:3, 11:13. Amanda sa rovnako ako Matias umiestnila na peknom 3.mieste.

Najlepší výsledok dosiahla Amanda Gubík na turnaji starších žiačok v Matúškove, kde sa tromi výhrami prebojovala až do finále, kde prehrala s prvou nasadenou Simonovou (STU BA) 2:6, 2:6. Domov si teda doniesla striebro.

Strieborná Amanda Gubík a víťazka Sophia Simonová – zdroj: FB Amanda Gubík

Pleško víťazom turnaja mladších žiakov v Štúrove

Richard Pleško (TK Žilina) sa stal víťazom dvojhry mladších žiakov v Štúrove. Ako prvý nasadený zdolal v sobotnom finále v prvý augustový deň druhého hráča podujatia Martina Žemberyho (TK Tajch Nová Baňa) 4:6, 7:5, 6:4. Pre Pleška je to prvý tohtoročný titul, ktorý si odniesol zo Štúrovo Cupu.

Na turnaji sa nestratil ani zverenec MŠO Štúrovo Viktor Hlóska, ktorý dosiahol zatiaľ najlepší tohtoročný výsledok. Po dvoch hladkých výhrach sa prebojoval do semifinále, kde nestačil na neskoršieho víťaza Pleška, ktorému podľahol vo vyrovnanom zápase 5:7, 4:6. Za 3. miesto si do celkového hodnotenia pripísal ďalších 9 bodov.

Ďalší hráč MŠO Štúrovo Bruno Tóth prehral už v 1.kole s Ódorom z Komárna 1:6, 3:6. Žiaľ, ani zlepšený výkon v druhom sete nestačil na súpera.

Finalisti Pleško a Žembery a bronzový Hlóska
Štúrovo Cup 2020

Denný tenisový tábor

MŠO Štúrovo aj tento rok organizoval denný tenisový tábor. Už štvrtý ročník tábora sa uskutočnil v termíne 27. – 31.7.2020. Zamestnania prebiehali od 8:00 do 16:00 hod. V tábore sa deti oboznámili s technikou základných tenisových úderov a u pokročilejších sa tréneri zamerali na zdokonalenie úderov. Bohatý tenisový program bol doplnený o pohybové a športové hry, tenisovú teóriu či kreatívne dielne. Kvalifikovaní tenisoví tréneri viedli tábor hravou a súťažnou formou.

4. Tenisový tábor

Gubík opäť úspešná v Matúškove

Amande Gubík sa opäť darilo v Matúškove. Tentoraz to bolo na turnaji dorasteniek Dračí Open. Po výhrach v 1.kole nad Jarošíkovou (Šahy) 6:1, 6:2, v 2.kole nad štvrtou nasadenou Kubikovou (Matúškovo) 6:4, 6:3 a vo štvrťfinále nad  deviatou nasadenou Vargovou (Matúškovo) 6:2, 6:2, nestačila v semifinále na neskoršiu víťazku Čuboňovú (HSC PN) 3:6, 2:6. Tretím miestom si pripísala 13 bodov do dorasteneckého rebríčka.

Patrik Babindai – tenisový oddiel MŠO Štúrovo

12.8.2020