Hádzanárky v Chorvátsku

Naše staršie žiačky sa počas veľkonočných sviatkov zúčastnili  Medzinárodného hádzanárskeho turnaja v chorvátskom Labine. Bol obrovskou skúsenosťou a zážitkom pre naše družstvo U14, ktoré aj v kategórii U16 ukázalo, že si trúfne aj na staršie súperky.

Pri konfrontácií s chorvátskymi a nemeckými družstvami obsadili pekné 4. miesto. Najlepšou strelkyňou turnaja sa stala Lara Bobeková.

Najlepšou strelkyňou turnaja sa stala Lara Bobeková s 20 gólmi

Okrem turnajových zápasov zažili fantastickú búrlivú atmosféru domáceho ligového zápasu, kultúrny zážitok pri návšteve starého mesta Labin z 15.storočia, ochutnali tradičné jedlá, relaxovali pri mori…

Turnaj nám ukázal, že hádzanou sa treba zabávať tak, ako to vedia chorvátske družstvá, kde je hádzaná  súčasťou života nielen hráčov, ale aj celých rodín a ich fanúšikov.

Konečné poradie na turnaji: 1. Fürther Land, 2. Rudar, 3. Arena, 4. Štúrovo

Na záver by sme sa chceli poďakovať všetkým, ktorí nám umožnili zúčastniť sa tohto turnaja: Wakepark Štúrovo, Speed-line s.r.o., p. Peter Süll, Rodičovské združenie pri Mestskej športovej organizácii Štúrovo, mesto Štúrovo a Mestská športová organizácia. Veľká vďaka patrí aj rodičom, ktorí dievčatá podporovali a fandili im na diaľku.

Silvia Dostanič – trénerka starších žiačok MŠO Štúrovo

Hádzanárske družstvo starších žiačok MŠO Štúrovo – Bencová, Bobeková, Dostanič, Földyová, Haládiková, Kormos, Lelocký, Ollé, Papová, Peruteková, Puskailerová, Šándorová, Varga a trénerka Dostanič

25.4.2019