Kvalitná zimná príprava

Zimnú prípravu našich futbalistov najlepšie charakterizuje posledný januárový víkend. MŠO Štúrovo organizovalo dva turnaje v miestnej športovej hale pre kategórie U9 a U10. Naše mužstvá skončili zhodne na štvrtom mieste, keď len troška športového šťastia chýbalo k zisku bronzových medailí. Mužstvo U11 cez víkend nenašlo premožiteľa a suverénne ovládlo turnaje v Leviciach a v Dorogu. Zverenci S. Baloga získali aj dve individuálne ocenenia. Mladší žiaci cestovali na halový turnaj do Dudiniec a starší žiaci do Budapešti na prípravný zápas proti Rákosmente KSK, ktorý sa skončil remízou 2:2. Dorastenci a dospelí odohrali svoje prípravné zápasy na umelej alebo prírodnej tráve.

U11 – dve turnajové víťazstvá za dva dni

Ešte v roku 2018 na prelome novembra a decembra U13 cestovala na tradičný medzinárodný halový turnaj do Bruntálu, kde v spoločnosti tímov z Česka, Slovenska, Rumunska, Poľska a Litvy, skončila na 9. mieste.

Pre U11 domáci turnaj sa uskutočnil 15. decembra 2018, vyhrala DAC Dunajská Streda pred Dorogom a domácimi futbalistami. 

Domáci halový turnaj pre kategóriu U9

Turnaje, prípravné zápasy na umelom alebo prírodnom trávniku dominovali od začiatku januára až do marca. V dlhej zimnej sezóne sme absolvovali vyše 30 turnajov.

Zážitkom pre tri kategórie prípraviek bola možnosť zahrať si v nafukovacej hale na umelej tráve v meste Gödöllő. Počas prípravy futbalistom k dispozícií bola aj hala, telocvičňa, posilňovňa a miestnosť Relax.

Prípravný zápas dorastencov v Táte

U15 na halovom turnaji v Bajne získala bronz, ale u starších ročníkoch prioritou boli zápasy po holým nebom, na umelej alebo prírodnej tráve. Zápasy na našom tréningovom ihrisku alebo na umelej tráve v nielen v Táte ale aj Budapešti, Tatabányi alebo Šali poslúžili ako kvalitná príprava na jarnú sezónu.

Dorastenci boli na „domácom sústredení“ počas jarných prázdnin. Okrem dvojfázových tréningov, zasadačka organizácie poslúžila nielen na taktické rozbory ale aj na zábavu. Vyvrcholením sústredenia bol zápas s druholigovými Novými Zámkami. 

Tomáš Varga

Naše A mužstvo absolvovalo od 7. januára do marca 35 tréningov, odohralo 11 zápasov s kvalitnými mužstvami.

Držíme mužstvu palce na jar, veríme, že mužstvo splní cieľ a zachováme štvrtoligovú príslušnosť!   

5.3.2019