Štúrovský tenis v roku 2017

Koniec roka znamená v našich pomeroch bilancovanie predchádzajúcej sezóny a prípravu na nasledujúcu sezónu.

V zimnej sezóne sa o najhodnotnejšie výsledky postaral Patrik Babindai, ktorý skončil na halových Majstrovstvách Slovenskej republiky seniorov na 3.mieste vo dvojhre. Rovnako pekný výsledok (3.miesto) dosiahol Viktor Hlóska na turnaji chlapcov do 8 rokov v Leviciach.

Jarná časť sezóny už tradične patrí súťažiam družstiev. MŠO Štúrovo malo tento rok zastúpenie len v mužoch. Muži sa opäť predstavili v najvyššej regionálnej súťaži. Po úvodnej tesnej prehre 3:4 s Veľkými Kostoľanmi prišli na rad dve jednoznačné výhry 7:0 nad Tlmačami „B“ a 6:1 nad Galantou. Nasledovala prehra 2:5 s Matúškovom „C“ ďalej výhra 6:1 nad Hlohovcom a na záver prišli 2 prehry 1:6 s Piešťanmi a 3:4 s Levicami. Družstvo sa s bilanciou 3 výhry a 4 prehry umiestnilo na 5.pozícii, čím si pohoršilo o 2 miesta oproti predchádzajúcemu roku. Škoda hlavne 2 tesných prehier v úvodnom a v záverečnom kole, ktoré by v prípade výhier mohli posunúť naše družstvo na druhý stupienok v súťaži. Medzi najväčšie opory tímu patrili Levente Berecz a Regő Szilágyi, dobré výsledky uhrali aj Dirk Bösche a Roman Piaček. V zostave chýbala tradičná opora Patrik Babindai, ktorý bol počas celej súťaže pracovne odcestovaný. Výborné výsledky dosahovali v súťažiach družstiev Amanda Gubík (hosťovala v Šahách za mladšie žiačky) a Karina Ižáková (hosťovala za dorastenky v Hlohovci), ktoré vyhrali všetky svoje zápasy vo dvojhrách za svoje družstvá.

Letná sezóna plynule prešla do súťaží jednotlivcov. V tejto časti sezóny sa najviac darilo Viktorovi Hlóskovi v kategórii detí do 8 rokov. Jeho forma gradovala na konci sezóny, čo sa odzrkadlilo aj vo výsledkoch. Začalo sa to tretím a štvrtým miestom v Piešťanoch resp. v Trnave. Na rad prišla druhá pozícia v Banskej Bystrici a sezónu ukončil dvoma triumfami z Topoľčian a zo Štúrova. Výborný výsledok uhral Ladislav Vizi na seniorských Majstrovstvách Slovenska v Piešťanoch, kde získal 2.priečku vo dvojhre aj štvorhre. Pekný úspech dosiahla Amanda Gubík na turnaji mladších žiačok v Šahách. Tretia bola vo dvojhre a druhá vo štvorhre. Pozoruhodný výsledok zaznamenal aj Bruno Tóth na priateľskom turnaji v Šahách, kde sa mu podarilo vyhrať kategóriu do 8 rokov.

Okrem toho sa na dvorcoch MŠO Štúrovo konal v polovici júla turnaj mužov kategórie D, ktorý ovládol Jozef Suláček, keď si vo finále poradil s domácim Szilágyim 6:1, 6:4. Mimochodom tretí bol na tomto turnaji ďalší domáci hráč Patrik Babindai. Koncom augusta sme organizovali turnaj mladších žiačok. Tento turnaj sa stal korisťou Emmy Berceliovej reprezentujúcej TK ŠTK Šamorín, ktorá si v dramatickom finále poradila s Ceperkovou z Piešťan. Štvorhru ovládli Margočová (Lieskovec) s Ódorovou (Komárno). Posledný turnaj sme organizovali začiatkom septembra pre deti do 8 rokov. Tento turnaj jednoznačne vyhral už vyššie spomenutý domáci hráč Viktor Hlóska.

Všetky výsledky hráčov sa odzrkadlili aj v celoštátnych rebríčkoch. Najlepšie umiestnenia Štúrovčanov v jednotlivých kategóriách:

  • mladšie žiačky – 117. Amanda Gubík
  • dorastenky – 164. Karina Ižáková
  • muži – 176. Levente Berecz
  • ženy – 97. Karina Ižáková
  • seniori – 13. Ladislav Vizi

Tento rok sme prvý krát zorganizovali Letný tenisový tábor v mesiaci august, ktorého sa zúčastnilo 15 detí. MŠO Štúrovo zorganizovalo na konci sezóny zájazd na Tennis Day do Národného Tenisového Centra v Bratislave pre členov tenisového oddielu. Deti sa mohli vyhrať v rôznych súťažiach, zbierať podpisy a spraviť si selfie s Magdalénou Rybárikovou, Dominikou Cibulkovou, Dominikom Hrbatým a ďalšími bývalými a budúcimi hviezdami slovenského tenisu. Okrem spomínaných akcií sa v tréningovom procese naplno venujeme mládeži a prípravke. Tento rok k nám prišli noví malí tenisoví nadšenci, o ktorých v budúcnosti snáď tiež budeme písať. Spolu s nimi sa všetci pripravujeme na nadchádzajúcu sezónu, ktorá pevne verím bude ešte úspešnejšia ako tá predchádzajúca.

14. 12. 2017

Patrik Babindai, MŠO Štúrovo tenisový oddiel