Bilancovanie u vzpieračov

   V prvej polovici roka 2017 dosiahli naši vzpierači viaceré cenné výsledky. V súťaži družstiev sme štartovali s troma družstvami. Žiaci po dvoch kolách skončili na 12. mieste, B družstvo dospelých je vo IV. lige na 5. mieste a A družstvo dospelých v III. lige na druhom mieste. Družstvo v zložení V. Hudec, R. Hudec, M. Beláň, V. Ostrovský, R. Jakab a D. Kajan sa na jeseň vo finálovom kole v Štúrove pokúsi vyhrať svoju ligu. Poradie III. ligy je po dvoch kolách  nasledovné:

  1. ŠK Olympia Bobrov
  2. MŠO Štúrovo
  3. ŠK ELKOP WLC Dolný Kubín B
  4. TJ LUKE Trenčín
  5. ŠKV Považan Nové Mesto nad Váhom

Priaznivci vzpierania si mohli prísť na svoje, keďže na jar oddiel usporiadal prvé kolá v spomínaných ligách v mestskej športovej hale.

V súťaži jednotlivcov na Majstrovstvách SR mladších žiakov v Trenčíne získal A. Vojtek striebro a L. Lakatos obsadil piate miesto. V kategórií starších žiakov Zs. Kovács skončil na šiestom a M. Megyes na siedmom mieste. Naši najmenší siláci sa zúčastnili nielen na domácich podujatiach (Nové Mesto nad Váhom), ale aj na medzinárodných pretekoch v Soroksári (HUN) a v Zlíne (CZE).

Naši najskúsenejší pretekári boli prítomní na Majstrovstvách SR veteránov v Hlohovci. Vo svojich hmotnostných kategóriách skončili L. Nagy na druhom a J. Kluvánek na treťom mieste.

Na jeseň sa môžeme tešiť na finálové kolá družstiev, Memoriál M. Zelinku, ako aj na ďalšie medzinárodné podujatia.

14. 6. 2017