Tenis v roku 2016

Jesenné obdobie znamená v našich pomeroch bilancovanie predchádzajúcej sezóny a prípravu na nasledujúcu sezónu.
V zimnej sezóne sa o najhodnotnejšie výsledky postaral Patrik Babindai, ktorý skončil na halových Majstrovstvách Slovenskej republiky seniorov na 3.mieste vo dvojhre a rovnaký úspech dosiahol aj vo štvorhre.
Jarná časť sezóny už tradične patrí súťažiam družstiev. MŠO Štúrovo malo tento rok zastúpenie len v mužoch. Ostatné hráčky v mládežníckych kategóriách hosťovali v rôznych kluboch. Muži sa opäť predstavili v najvyššej regionálnej súťaži. Po výhrach 6:1 nad Veľkými Kostoľanmi, 7:0 nad AŠK Skalica, 7:0 nad Matúškovom „E“, 5:2 nad Hlohovcom, 7:0 nad Matúškovom „D“ a prehrách 2:5 so Želiezovcami a 0:7 s TK Zlaté Moravce sa družstvo s bilanciou 5 výhier a 2 prehry umiestnilo na veľmi peknej 3.pozícii, čím vyrovnalo historicky najlepšie umiestnenie družstva tejto vekovej kategórie. Medzi najväčšie opory tímu patrili Levente Berecz, ktorý vyhral 6 zo svojich 7 zápasov, Patrik Babindai a Regő Szilágyi, ktorí boli úspešní v piatich zo šiestich zápasov.
Letná sezóna plynule prešla do súťaží jednotlivcov. V tejto časti sezóny sa najviac darilo Chiare Supák. Výsledky boli uverejnené v predchádzajúcom vydaní. Okrem toho sa na dvorcoch MŠO Štúrovo konal v polovici júla turnaj mužov kategórie D, ktorý ovládol Novozámčan Ivan Herz, keď si vo finále poradil s Mazúchom z TK Banská Bystrica 6:0, 6:3. Začiatkom septembra sme organizovali turnaj dievčat do 10 rokov. Tento turnaj sa stal korisťou Maďarky Melindy Bíró reprezentujúcej TK Mladosť Košice, ktorá si vo finále hravo poradila s Margočovou z Lieskovca.
Všetky výsledky hráčov sa odzrkadlili aj v celoštátnych rebríčkoch. Najlepšie umiestnenia Štúrovčanov v jednotlivých kategóriách:
mladšie žiačky – 193. Nikoletta Hlósková
dorastenky – 72. Chiara Renáta Supák
muži – 163. Patrik Babindai
ženy – 40. Chiara Renáta Supák
seniori – 10. Patrik Babindai
Okrem spomenutých súťaží sa v tréningovom procese naplno venujeme mládeži a prípravke. Tento rok k nám prišli noví malí tenisoví nadšenci, o ktorých v budúcnosti snáď tiež budeme písať. Spolu s nimi sa všetci pripravujeme na nadchádzajúcu sezónu, ktorá pevne verím bude ešte úspešnejšia ako tá predchádzajúca.

28. 10. 2016

Patrik Babindai,tenisový oddiel MŠO Štúrovo