Saláta visszatérése

  • Előkészületek

A csapat a nyári felkészülést hazai környezetben végezte. A felkészülés részeként három edzőmeccset játszottak. Muzslán 4:2-re győztek Maroshegy ellen, Léva ellen 3:1-re, és Szalka ellen 4:1-re. Az utolsó felkészülési meccsen, amely egy kupamérkőzés volt Szőgyén ellen, 2:0-s győzelmet arattak.

  • Bajnokság

A Nádszeg feljutott a IV. ligába, míg a Bellegszencse, Naszvad és Zselíz elhagyták az V. ligát. A IV. ligából kiesett csapat Gúta volt, a feljutók pedig a Tardoskedd, Báb és Egyházkarcsa. A tabellát Brancs vezeti ősszel, míg az utolsó helyen Ekecs áll. A bajnokság kiegyensúlyozott, a csapatok között minimális pontkülönbségek vannak. Párkány 27 pontot szerzett az elérhető 45-ből, ami 60%-os sikerarányt jelent. A liga legjobb gólszerzői a Báb csapatát képviselő Fuska és a Nagymegyer csapatát erősítő Bujka, mindketten 12 gólt szereztek. Az ősz során 11 játékos játszott teljes időtartamban.

  • Tabella
V. liga délkeleti csoport
  • Mérkőzések és eredmények

Az első fordulóban, a nedves pályán, egy sikertelen tizenegyes ellenére 2:1-es győzelmet arattak Ekel ellen. A második meccsen a csapat nem tudta kihasználni az 50 perces létszámfölényt, ellenben egy tizenegyest kapott, és 0:1-re kikapott az újonc csapattól. A harmadik és hatodik forduló mérkőzéseit nagyon meleg időben játszották. A Gúta elleni hazai győzelem után a csapat pontot szerzett a Zsitvabesenyő elleni gól nélküli döntetlennel zárt meccsen. A hazai meccsen a listavezető Tavarnok ellen a csapat már a harmadik percben kapott egy gólt tizenegyesből. Az érvényes kiegyenlítő gólt nem adták meg nekik, és a csapat újra nem tudott élni a 41. perctől kezdődő létszámfölénnyel sem. Így a vendégek elvitték a három pontot. Az ötödik forduló után a csapat a 10. helyen állt. Az Újlót ellen győzelem, a hazaiakat meglepték három gyors góllal az első tizenhét percben. A Nagymegyer elleni hazai meccsen a Saláta testvérek gondoskodtak a győzelemről, Kornél passza után Krisztián szerezte a találkozó egyetlen gólját. A Sopornya elleni gól nélküli döntetlen után két hazai győzelem következett. Az Udvard ellen kihasználták az egyjátékosos létszámfölényt, és 1:1-ről 4:1-re alakították a mérkőzés eredményét. A tizedik forduló után a csapat a második helyen állt négy ponttal lemaradva Berencs mögött. A hazai meccsen a Berencs ellen a csapat komoly teljesítményt nyújtott, 0:1-es hátrányból küzdöttek vissza magukat, és a vendégek védelmi hibáit kihasználva 3:1-re győztek. Párkány volt az egyetlen csapat, amely legyőzte a félidős bajnokot. Az utolsó bajnoki fordulók átázott pályákon zajlottak, ezért Párkány csak november 19-én zárta az őszi szezont. A csapat a 6. helyen végzett. A leggyakoribb eredmény 0:1 volt (3x). Mind a négy vereség csak egy góllal történt, a legnagyobb győzelmek pedig 4:1 (Udvard) és 3:0 (Negyed) voltak.

  • Játékoskeret

A edzőknek 29 fős keret állt rendelkezésére az ősz során, a pályán összesen 24 játékos kapott lehetőséget. A keret átlagéletkora 24,31 év. A szezon első mérkőzésén a kezdőcsapat a következő volt: Magyarics – Kováč, Saláta Ko., Horňan, Varga A. – Molnár E., Saláta Kr., Bujna – Mánya, Molnár M., Zelník, átlagéletkoruk pedig 24,09 év. A legöregebb játékosok Varga Tomáš és Saláta Kornél (születési év: 1985), míg a legfiatalabb a tartalék kapus Vincze (2006). Sok volt rválogatott és ligajátékos szerepel a kisebb bajnokságok pályáin (Škrteľ, Had, Pečovský, Šesták, Breška, Breznaník és mások), ezért is örülünk Saláta Kornél visszatérésének a fekete-fehér színekhez. A volt válogatott játékos hozzájárulása nyilvánvaló nemcsak a mérkőzéseken, hanem a tréningeken és a csapat öltözőjében is.

Legtöbb játszott perc:

1. Magyarics és Saláta Kr.   1350 perc (végig játszották mind a 15 mérkőzést)

2. Pintér   1137 perc

3. Mánya   1107 perc

  • Gólok és gólpasszok

Legjobb góllövők:

1. Mánya   8 gól

2. Saláta Kr.   5 gól

3. Kováč, Bujna, Ďuráč, Dibúz, Molnár E., Molnár P., Molná M. és Varga T. 1 gól

4. egy öngól született melyet berencsi játékos szerzett

Legtöbb gólpassz:

1. Molnár E. és Molnár M.   3 gólpassz

2. Bujna, Pintér és Mánya   2 gólpassz

3. Ďuráč, Saláta Kr. és Saláta Ko.   1 gólpassz

A csapat az ősz során összesen 22 pontos találatot ért el, amit 11 különböző gólszerző jegyzett, ellenben mindössze 12 gólt kapott. A meccsenkénti átlagos szerzett gólok száma 1,46, míg az kapott góloké 0,8. A csapat négy alkalommal előnybe került büntetőből (3-szor értékesítve, 1-szer nem), és ellenük három büntetőt ítéltek (mind a hármat értékesítették). Öt meccsen a csapat nem talált be, másrészről öt meccsen nem kapott gólt.

A grafikonon olvasható, hogy a mérkőzés melyik részében hány gólt szerzett a csapat – piros oszlop és hány gólt kapott – szürke oszlop

.

  • Lapok

15 mérkőzés során a csapat 30 sárga lapot kapott.

Legtöbb sárga lapot kapott:

1. Pintér és Varga T.   5 lap

2. Molnár E.   3 lap

3. Horňan, Kováč, Mánya, Zelník és Molnár P.   2 lap

Piros lap:

1. Horňan 2x (Gúta és Sopornya ellen)

  • Nézők

Az ősz során a párkányi mérkőzésekre 2110 néző volt kíváncsi. A legtöbb néző a Zsitvabesenyő – Párkány és Újlót – Párkány mérkőzésre volt kíváncsi, melyekre 250-en látogattak ki.

  • A forduló csapata

A regionális hetilap, a MY összeállításába jó teljesítményükkel bekerültek Saláta Kr., Mánya (3x), Molnár E. (2x), valamint Kováč, Bujna és Varga T.

  • Téli felkészülés és tavaszi szezon

A labdarúgók a téli felkészülést otthoni környezetben végzik. Rengeteg edzés és felkészülési mérkőzés vár rájuk. Részt vesznek a II. Téli Liga évadjában is. A mérkőzéseiket Rendve műfüves pályáján játszák. A tavaszi szezont 2024. március 10-én kezdik Ekel ellen.

VSE Párkány hazai mérkőzéseiről készült fényképek

Párkány – Ekel 2:1
Párkány – Gúta 3:1
Párkány – Tavarnok 0:1
Párkány – Nagymegyer 1:0
Párkány – Pozba 1:0
Párkány – Udvard 4:1
Párkány – Berencs 3:1
Párkány – Nagysurány 0:1

2023.11.24