Kézilabda Szombat keretében népszerűsítették a sportágat a Városi Sportcsarnokban

Közel húsz 6 és 10 év közötti lány látogatott el múlt hét szombaton a Városi Sportcsarnokba, ahol első alkalommal tartották meg a népszerűsítő rendezvényt.

A programot a Városi Sportegyesület kézilabda szakosztálya szervezte és valósította meg. A népszerűsítés mellett a kezdeményezés további célja, az egészségmegőrzés és egészséges táplálkozás erősítése, melyet gyümölcsosztással igyekeztek megvalósítani. A feladatokat lelkesen végző alsó tagozatos gyerekek több csoportba osztva próbálhatták ki és gyakorolhatták a különböző mozgásformákat a számukra felállított négy állomásból álló pályákon.

.

„Szerencsére nem panaszkodhatunk. Szakosztályunkon belül évről – évre hozzuk a lehetőségeinkhez mért maximális létszámot, így a népszerűsítés sokszor nem is az elsődleges feladat, de ha már csináljuk nyilván népszerűsíteni is igyekszünk imádott sportágunkat. Szeretünk minél változatosabb programokat biztosítani a sport területén a gyerekeknek. Legyen az egy mérkőzéslátogatás, nyári tábor vagy most a Kézilabda Szombat. Az ilyen szabadabb jellegű képzéssel, a gyerekeket nem feltétlenül kézilabdára, hanem egyáltalán a sportolás megszerettetésére próbáljuk rávenni. A foglalkozás által a gyerekek minden sportág alapmozgásait megtalálhatják, így a kézilabdáét is.”  – mondta Laky Enikő, a VSE Párkány kézilabda szakosztályának vezetője.

.

Az egyes állomásokon többek között a labdavezetést és a kapura lövést is gyakorolhatták a gyerekek, de találkoztak fogójátékokkal, sorversenyekkel vagy majompályával is. A sportos délután lebonyolításában a szakosztály összes edzője, de külsős kézilabdaszerető felnőttek is részt vettek.

„A Kézilabda Szombattal szeretnénk segíteni a szülőknek is, hogy kipróbálják gyermekükkel milyen a szakosztályunkhoz tartozni. Míg csemetéje mozog, kipróbálja magát az egyéni és csoportos feladatokban, jól érzi magát és élvezi a mozgás örömét addig a szülő kívülről megfigyelheti hogyan bánunk a gyerekekkel, hogyan boldogul csemetéje az idegen környezetben, hogyan érzi magát a feladatokban. Igyekszünk személyesen is beszélni a szülőkkel, hangoztatva mindazt miért volna jó, ha gyermeke mozogna, vagy éppen hozzánk járna. Kapacitásunkhoz mérten tudjuk felvenni a gyerekeket. Általában a legkisebbekhez a legkönnyebb bejutni, de egy-két hely akad az idősebbek között is. Így aki szívesen sportolna, kézilabdázna azt nagy szeretettel várjuk!” – zárta Laky Enikő.

.

Az eseményen résztvevő gyerekek jutalomban részesültek. Így a nap végén a fiatalok dobozból húzhattak számot és nyerhettek valamilyen ajándékot. A felsorakoztatott ajándékok között strandlabdák, kulacsok, ugrálókötelek, tornazsákok, karkötők és pólók is voltak, mind emlékeztetve arra, hogy a párkányi Sportegyesületnél jártak. 

A szakosztály évente több alkalommal szeretné megszervezni a Kézilabda Szombatot, a következő eseményre előreláthatólag nyáron kerül sor.

2023.5.16