Örömek és gondok

????????????????????????????????????

A 2020/21-es szezon minden sportágban rendhagyóra sikerült. Az okokat felesleges leírni, mindenki tudja. Számtalan nehézség mellett az egyesület szakosztályai igyekeztek fenntartani a viszonyt tagjai és az egyesület között, hogy minél kevesebb veszteséggel, tag kiválás nélkül térjenek vissza régi életükhöz. A kézilabda szakosztálynál ezt közvetett kapcsolattartással, online edzésekkel, egyéni edzéstervekkel igyekeztek megoldani a csapatok edzői. Az öt év alatt megháromszorozódott taglétszám megtartása ijesztően nehéz feladatnak tűnt. A különböző korosztályok sajátosságai nehezítették ezt a feladatot. A megfelelő motiváció, a szülők segítsége és az edzők kemény munkájának köszönhetően a szabályok enyhítése után teljes létszámban sikerült a munkát folytatni. Noha a gyerekek állóképessége, ereje, gyorsasága, játékrutinja sokat romlott, a sportághoz fűződő szeretetük megmaradt.  Így 2021 április közepétől hat fős csoportokban minden korosztály újra személyes edzésbe kezdett. Noha háromszor annyit kellett dolgozni a csoportos edzések külön időrendje miatt, mindenki nyafogás nélkül vágott a munkába. A sportcsarnokba lépve azonban csalódottan szembesültünk azzal, hogy extra nehézségkén a nemrégiben megújított pályánk felülete feldoborodott, melyet így edzésre is csak kellő körültekintéssel lehetett használni. Így még több okunk volt arra, hogy a csapatok célja a hosszú, nem teljes munka után a sérülések elkerülése, a visszaszoktatás és csapatépítés legyen.

A Nyitra Megyei Kézlabda Szövetség május végével újraindította a bajnokságot, melyre új jelentkezéseket kellett leadni. Az idősebb és fiatalabb korosztályok részt vettek az újraindításban, az előkészítők és szivacs kategória nem, noha utóbbiban nem is indult újra a verseny. A lányok Dunaszerdahely, Vágsellye, Naszvad és Gúta csapataival mérkőztek meg. A két csoportra osztott bajnokságban csapatonként 6 mérkőzést, oda-vissza rendszerben lehetett játszani. Az idősebb lányok Gúta csapata ellen rendszeresen nyerni tudtak, de Dunaszerdahely csapatát is sikerült egy alkalommal megverni. Az ő kategóriájukban rendezési jogot is kapott az egyesület, amit a pálya hibája miatt Karván szervezett meg a szakosztály. A karvai csarnok nagyszerű otthont biztosított a feladatra, melytől szakosztályunk nagy elégedettséggel búcsúzott el, s bár nem a legmodernebb létesítmény, sajnáljuk, hogy nem párkányban helyezkedik el. A fiatalabb diáklányok csak idegenben játszottak. Gúta csapatát rendszeresen meg tudták verni, mások ellen alul maradtak. Ez nem adott okot a csalódásra, hisz ezen mérkőzések célja a versenyhez való visszaszokás volt, így annak teljesítésével elégedettek a csapatok. A bajnoki mérkőzések lejátszását követően nem hirdettek eredményt, így a bajnokság kiértékelés nélkül lezárult.

A csapatok június utolsó hetében évzárókat szerveztek, ahol a korosztályokból kiöregedett játékosoktól elbúcsúztak, illetve átadták a soron következő csoportnak. A csapatok augusztus elejével kezdik a felkészülést, mely során céljuk a sikeres bajnoki idény megalapozása, a játékosok összeszoktatása, a jó csapathangulat kialakítása lesz. Mint minden évben a legkisebb csoportba szeptembertől újra tagfelvételre nyílik lehetőség, de az idősebb csoportokhoz is szeretettel várjuk azokat, akik szívesen kipróbálnák a kézilabdázást és szeretnének egy összetartó baráti társaság tagja lenni.  A lelkesedés és hivatásszeretet a régi, az új tervek készek, nincs más hátra, mint nekilódulni a reményekkel teli új idény megkezdésébe, mely remélhetőleg korlátozások nélkül valósulhat meg.

2021.6.25