Labdarúgás a pandémia alatt

Nehéz időket élünk, erre az amatőr sport is ráfizet.

Bábsky Tamás, VSE Párkány sportmenedzsere:

„Úgy gondolom, hogy a jelenlegi, nagyon súlyos járványhelyzet ellenére az amatőr bajnokságokat is engedélyezni kellene Szlovákiában. Minden résztvevő szigorúan betartaná a járványügyi előírásokat.

Például Párkányban négy teszthely is működik, amelyek rövid időn belül képesek lennének letesztelni a mérkőzés résztvevőit. Ha nem, akkor legalább az edzéseket engedélyezni kellene, mint például a hatcsoportos edzéseket, amelyek működtek is nem olyan rég. Felfoghatatlan, és sportolóként kibírhatatlan, hogy az aktív sportolók edzés nélkül maradtak. A gyerekeket ugyan ilyen érzékenyen érinti, hisz a harmonikus fejlődés alapfeltétele a rendszeres testmozgás is.”

Megkeresték a magyar klubok a VSE Párkány játékosait?

,,Nagyon szoros és jó kapcsolatokat ápolok a határon túli klubokkal, így Esztergommal és Doroggal is, ez utóbbi a II. ligában játszik, profi klub. Ezért sem tartom korrektnek, hogy a hátam mögött környékezik meg a játékosainkat, és csábítgatják őket soraikba. A mi játékosaink amatőrök, akik a labdarúgás mellett dolgoznak ezért Párkányhoz kötődnek.

Más a helyzet a gyerekeknél, ahol nem csak a mi klubunk, hanem a szülők is keresik a magyar egyesületeket és igyekeznek leigazoltatni a gyerekeket. Alapvetően a szülőkön múlik, hogy melyik klubot választják gyermeküknek, ráadásul élnek is vele. Ezzel nem lehet mit tenni és érthető is ahogy cselekednek. Nehéz megmondani, hogy a közeljövőben változik-e a helyzet hazánkban. Mindenesetre örülnénk neki, ha valamilyen módon javulna a helyzet és visszatérhetnénk legalább az edzésekhez.”

Guliš Roman, ford: Laky Enikő

2021.2.23