Csak tíz mérkőzést értékelünk

  • Bajnokság

Az utolsó idény törölve lett. Senki nem jutott fel vagy esett ki a bajnokságból, ennek ellenére a IV. ligában több változás is történt. Ímely megmutatkozott a III. ligában, Vágfarkasd és Nagygyőröd nem nevezett az idénybe. Újoncként viszont Nyitrabesenyő, Ipolyság és Vágpatta is feltűnt a csapatok között.

Párkány évek óta a ligában szereplő csapatként jelent meg a névsorban. A nem teljes táblázat hetedik helyét foglalja el. Tíz mérkőzés után 17 pontot gyűjtve, öt győzelmet, két döntetlent tud a háta mögött. Gólaránya 24:14. A hat hazai mérkőzéséből négyet megnyert, egyet nem sikerült eldönteni, egy alakalommal pedig kikapott, gólaránya 12:6. Idegenben egyszer tudott győzni, egyszer döntetlent ért el és két alkalommal vereséget szenvedett. Ennek ellenére gólarányban 12:8 az idegenbeli mérleg, ami szép eredmény. Legnagyobb különbségű győzelme Naszvadon született, melyet 7:0-ra megnyert a csapat.

Kianek mind a négy gólját idegenben szerezte. Ďuráč az idény közben kéztörést szenvedett.
  • A csapat

A tíz mérkőzés során az Ujvári J. – Saláta K. edzőpáros összesen 25 játékost küldött a pályára. A legtöbb időt Prohászka O. töltötte a gyepen, összesen 877 percet. A legidősebb játékosként szintén Prohászka O. /41 év/, a legfiatalabb sportolóként még az ifjúsági korú Detven K. és Kováč M. /mindketten 2003-ban születettek/ játszott. Az első mérkőzésen a fűre lépő csapat Prohászka – Bartal., Varga, Saláta, Nagy – Molnár E., Zvoncsár, Dibúz – Kianek, Baka, Ďuráč, átlagéletkora 26,7 év volt.

Prohászka csak 23 percre engedte Rišňovskýt a kapuba.
  • A gólok

A csapat összesen 24 gólt szerzett, mely a ligában a harmadik legtöbb gólt szerző csapattá tette az együttest. A mérkőzések gólátlaga 2,4 gól mérkőzésenként. A gólokról a következő tíz játékos gondoskodott:

6 – Molnár P.

4 – Kianek

3 – Zvoncsár, Bábsky

2 – Saláta, Varga

1 – Ďuráč, Mánya, Tácsik és Dibúz

Molnár P. a csapat kapitánya és legjobb góllövője.
Grafikonon ábrázoljuk, hogy a mérkőzés mely részében sikerült a csapatnak gólt szereznie
24 gól, többet csak Garamkovácsi és Vágpatta szerzett a ligában.

A tizenegyeseket Varga T. és Molnár P. tudta gólra váltani, Kianeknek nem sikerült. A VSE Párkány ellen egy büntetőt rúgtak, ebből Nagysurány talált a kapuba.

A csapat két mérkőzés alkalmával nem tudott gól szerezni, négy alkalommal viszont nem is kapott.

14 kapott gól tíz meccsen, 1,4 gólátlag mérkőzésenként.

Grafikonon ábrázoljuk, hogy a mérkőzés mely részében kapott gólt a csapat.
  • Figyelmeztetések

A legtöbb sárga lapot Varga T. gyűjtötte. A védekező sor biztos oszlopa összesen ötször lett figyelmeztetve. Egy piros lapot mutattak fel a csapat ellen, azt Vavrík E. tette zsebre nyitrabesenyői ellenfelével való összetűzés után.

Varga mérlege – 856 perc a pályán, 2 gól és 5 sárga lap.
  • Nézők

Hosszú szünet után a szurkolók újra birtokba vehették a sportpályák lelátóit. A párkányi drukkerek érdeklődése mindentől függetlenül nem apadt, és az elmúlt évekhez képest ugyan olyan volt. A csapat utolsó két mérkőzését a koronavírus terjedése miatt kénytelenek voltak újra zárt kapuk mögött játszani. A VSE Párkány csatáit összesen 1530 néző tekintette meg, mérkőzésenként 191 fő. A legtöbb szurkoló a Garamkovácsi – Párkány találkozóra volt kíváncsi, szám szerint 280 ember.

  • A tervek

A bajnokságot szervező bizottság szerint az idény tavasszal a 11. fordulóval folytatódik, mely az utolsó februári hétvégére esik. Előbb az öt le nem játszott őszi fordulót játszanák le a csapatok, majd a negyedik tavaszi fordulóval folytatódna az idény /19. forduló/. Csak hétvégente találkoznának az együttesek, ezt egészen 2021 június 27-ig tennék. Állításuk szerint a pontos mérkőzésrendet legkésőbb december végére közzéteszik.

Ujvári és Saláta a két edző.

Bízunk benne, hogy a felkészülés, az edzések, a befektetett anyagi eszközök és az elért eredmények nem vesznek kárba és a 2020/21-es idényt sikeresen befejezi a csapat.

2020.11.11