Újabb sikeres szezon

????????????????????????????????????

A VSE asztalitenisz szakosztályának évzáró ünnepségére Köbölkúton került sor. Matuska Dénes rövid beszédében így értékelte az elmúlt szezont.

„Tisztelt sporttársak!

Aki tavaly jelen volt az évértékelőnkön az emlékezhet rá, hogy mik voltak a célkitűzéseink.

 Kezdjük rögtön az A csapattal. Csapatunk a kerületi bajnokság IV. ligájában szerepelt. Itt az volt a cél, hogy bent tartsuk a csapatot a ligában. Ez sikerült! A stabil csapat Molnár, Csernák, Treindl és Palička (itt a helyettesítőket nem említem) a nyolc csapatos bajnokságban a 6. helyen végeztek, úgy hogy Surány és Mocsonok csapatait utasították maguk mögé. Itt szeretném megjegyezni, hogy ezt az eredményt úgy érték el, hogy alig vettek részt az edzéseken. Tudom, hogy nagyon nehéz egyeztetni a munkát, az iskolát, a családot és a szabadidőt a ping-pongért. Remélem a következő szezonban megpróbálnak egy picivel több időt szakítani az edzésekre.

IV. liga

Folytatnám a B csapattal. A szezon kezdete előtt úgy nézett ki, hogy a Bahík, Hubač, Tóth és Ölvecký játékos keretünk tudása teljesen elég lesz a bajnokság megnyeréséhez. Viszont volt még egy csapat, akik ugyan ilyen erőt képviseltek. Sajnos az egymás elleni meccsek voltak mérvadóik, amiben Mánya csapata jobb volt. Csak a szettek döntöttek.  Így is gratulálok a második helyhez.  Jövőre szintén meg kell próbálni a feljutást, ami megint nagyon nehéz lesz.

VI. liga

A C csapatunknak a célkitűzése is az első hely volt. A Simon, Barus, Kostanko és Demeter összeállításban minden esélyük meg volt rá. Egy botlásuk volt Udvardon, de ezt annak köszönhetik, hogy nagyon tartalékosan álltak ki.  Így ennél a csapatnál is az egymás elleni meccsek döntöttek, amiben Valkház csapata volt a jobb. Szerintem jövőre sem lesz könnyebb, de meg kell próbálni.

VII. liga
Demeter Péter

A D csapatot dicsőség illeti. A Demeter, Tóth, Mészáros, Lőrincz Z., Kiss és Matuska összeállítású csapatunk a hat csapatos VIII. ligában két vereséggel az első helyen végzett. Gratulálok! Ugyanebben a ligában szerepelt az E csapatunk is.  Az id. Szabó, ifj. Szabó, Lőrincz B., Repka és Balázs az 5. helyen végzett. Ebben a ligában érdekes mérkőzéseket játszott egymás ellen a két csapat. Gratulálok nekik a tisztességes helytállásért.

VIII. liga
Matuska Dénes

Tovább folytatnám az értékelést a fiataljainkkal, akik a Lőrincz B., ifj. Szabó, Repka, Kiss és Balázs felállásban a nyitrai kerület idősebb diákok I. ligájában szerepeltek. Tíz csapat közül a 6. helyen végeztek, ami kiváló eredmény. Olyan csapatokat előztek meg, mint Komárom, Zsitvaapáti, Csáb. Gratulálok nekik ehhez a jó teljesítményhez.

Idősebb diákok I. ligája

Július második hetében megrendeztük az Asztalitenisz tábort, aminek a visszhangok szerint sikere volt. Külön köszönet illeti a tábor vezetőjét Filaga Marcelt, aki nagy odaadással próbálta megszerettetni az asztaliteniszt a fiatalokkal. Köszönjük. Karácsonykor megrendeztük a hazai tornát, ahol minden játékos részt vett.  Ezt a tornát Molnár nyerte meg, Csernák és Hubač előtt. Gratulálok nekik! Részt vettünk a Kamocsa Open elnevezésű versenyen. Itt csak a részvétünkkel növeltük a torna színvonalát. Januárban részt vettünk a Járási Bajnokságon, ahol a B kategóriában szép sikereket értünk el. Egyéniben Treindl és Hubač a 3. helyet szerezték meg.  Párosban a Treindl – Hubač aranyérmes a Bahík – Ölvecký páros pedig ezüstérmes lett.  A többiek színvonalas, jó meccseket játszottak. Áprilisban két játékossal részt vettünk Gútan egy versenyen, ahol Ölvecký – Hubač a harmadik helyen végeztek. Áprilisban a fiataljaink részt vettek a Járási Bajnokságon. Itt Szabónak nem sikerült megvédenie a tavalyi 3. helyet.  Ezen a versenyen voltak olyan játékosok, akik több kategóriában is kipróbálhattak magukat. A klub életéhez tartozik, hogy jó kapcsolatot tart fenn a párkányi nyugdíjas klubbal. Ezek a fiatalos idősek hetente két alkalommal szórakoztatják egymást egy kis ping-ponggal. Ép testben ép lélek.

Végezetül engedjétek meg, hogy köszönetet mondjak a városi sportszervezet vezetésének, hogy mindenben támogat bennünket. Továbbá támogatóinknak, akik jóvoltából a múlt évben a mezek mellé nadrágokat tudtunk venni.

Terveink között szerepel 2019. július 8-12. között megrendezni újra az Asztalitenisz tábort.”

ifj. Szabó Ferenc

Az kiértékelés végén Szabó Eugen Párkány város polgármestere és Tóth Zoltán a VSE igazgatója megköszönték a szakosztály munkáját, eredményeikhez gratuláltak és átadták az emlékérmeket a sikeres asztaliteniszezőknek. 

2019.5.15