Matuska Dénes: Elégedett vagyok ezzel a szezonnal

2018. április 20-án került megrendezésre a VSE asztalitenisz szakosztályának évzáró ünnepsége Köbölkúton. Az évzáró helyszíne a festői szépségű Barus sátor területe volt, melyet Barus Imre, a szakosztály sportolója biztosított. A meghívottak között szerepelt az Érsekújvári asztalitenisz szövetség alelnöke, Popellár László, Párkány város polgármestere, Szabó Jenő (nem tudott részt venni), a VSE igazgatója, Tóth Zoltán és a SZIK igazgatónője, Tungliová Katarína (nem tudott részt venni). Az évzárón mintegy 40 ember gyűlt össze.

Matuska Dénes, a szakosztály vezetője rövid beszédében így értékelte az elmúlt időszakot:

„Tisztelt sporttársak!

A 2017-es év eleje nem volt a legideálisabb. Mint mindenki tudja 2016 augusztusában  még azt sem tudtuk, hogy hol fogunk edzeni, játszani és fogunk-e egyáltalán létezni. Szerencsére vannak sportszerető emberek, akik segítettek és felkaroltak, biztosították a működésünkhez szükséges feltételeket. Ezek az emberek láttak bennünk valamit – Párkány város polgármestere, Szabó Jenő, Árendás Ferenc képviselő és Tóth Zoltán a városi Sportegyesület igazgatója – ezért megadták a lehetőséget a bizonyításra. Én úgy érzem, hogy éltünk a lehetőséggel.
Idén a tavalyi szezon eredményeit túlszárnyaltuk, bővült a taglétszám, több csapatot tudtunk nevezni, ami hatalmas siker.

Csapataink:

  • A csapat kerete: Molnár, Csernák, Palicska, Treindl.
  • B csapat kerete: Hubač, Ölvecký, Bahík, Tóth.
  • C csapat kerete: Simon, Kostanko, Matuska, Barus.
  • D csapat kerete: Tóth, Mészáros, Repka, Lőrincz Z., Lőrincz B., Szabó, ifj. Szabó.

Ezen kívül indítottunk egy csapatot az idősebb diákok I. ligájában.

  • A keret: ifj. Szabó Ferenc, Lőrincz Bence és Repka Dániel.

Összegezve tehát minden csapatunk olyan játkosokból állt, hogy nagy eséllyel indulhattak az első helyek megnyerésére. Az „A” csapatunk fölényesen megnyerte a kerületi bajnokság V. ligáját. Így a 2018/2019-es szezont a IV. ligában folytathatják. A „B” csapatunk a 2. helyet szerezte meg a járási bajnokság VI. ligájában. A „C” csapat szintén a 2. lett a járási bajnokság VII. ligájában. „D” csapatunk, ami a fiatalokra épült az 5. helyen végzett.

Nagy öröm számunkra, hogy az idősebb diákok csapata az I. ligában az 5. helyen végzett. Olyan csapatokat előztek meg mint, Nyitra vagy Komárom.

2017-ben több meghívásos tornán is részt vettünk. Szeptember közepén ifj. Szabó Ferenc részt vett a Kárpátaljai Összmagyar Sportversenyen, ahol az 5. helyet szerezte meg. Decemberben Szímőn 5 játékosunk szerepelt, ahol az Ölvecký – Hubač duó az első helyet szerezte meg. Egyéniben Bahík a 4. lett. A 2018-as járási bajnokságon 15-en vettünk részt. Itt Ölvecký és Bahík párosban az első, míg Simon-Hubač kettős a harmadik helyet szerezte meg. Egyéniben Hubač 2., Kostanko a 3. lett. Ezek az eredmények bizonyítják, hogy a járási asztalitenisz élvonalába tartozunk.

A nyár folyamán támogatóink segítségével új mezeket sikerült vennünk. Köszönet nekik a támogatásért. A VSE 500 Eurót különített el ütőborítás felújításra. A tagság minden hónapban befizette a tagdíjat. Ennek fejében a VSE visszatérítette az utiköltcségeinket és bérli a SZIK termeit, hogy tudjunk edzeni és mérkőzéseket játszani.

A 2018/2019-es szezon célkitűzése, hogy az A csapat a lehető legjobb helyen végezzen a IV. ligában. Többi csapatunk esélyes a továbbjutásra. Fiataljaink még ezt a szezont is az idősebb diákok I. ligában folytatják. Érzésem szerint még jobb helyet érnek el, mint az idén. Úgy néz ki, hogy a nevünk eljutott a környező falukba is, amire büszkék lehetünk.”

Az évértékelő után a kerületi asztalitenisz szövetség alelnöke Popellár László is szólt pár szót, melyben leginkább azt emelte ki, hogy a párkányi asztalitenisz szépen fejlődik, s véleménye szerint a következő években megbolygatja a ping-pong állóvizét. Erős szakosztály, komoly konkurencia az ellenfelekre nézve.

Tóth Zoltán a VSE igazgatója Matuska Dénessel közösen megköszönték a szakosztály aktív munkáját, sikereikhez gratuláltak, s az elkövetkezendő évhez erőt, egészséget kívántak. A beszédeket követően a VSE átadta az A csapat tagjainak a bajnokság megnyeréséért járó érmeket, s az estét vacsora és borkóstolgatás követte. Az est jó hangulatúra sikerült.

Csapataink sikerei:

V. liga

VI. liga

VII. liga

 

VIII. liga

I. liga idősebb diákok

2018.4.30