Intenzívna spolupráca na trase Štúrovo – Bruntál

Vedenie MŠO Štúrovo a FC Slavoj Olympia Bruntál po vzájomných rozhovoroch vypracovali a realizovali ešte užšiu spoluprácu u futbalistov. V decembri sme už tradične boli pozvaní na medzinárodný halový turnaj v Bruntáli pre kategóriu mladších žiakov, kde sa predstavili mužstvá z piatich krajín a MŠO Štúrovo skončilo na 9. mieste. V ten istý víkend sme v Štúrove privítali dve mužstvá prípraviek v kategórii U9 z Bruntálu s ich vernými fanúšikmi – rodičmi, ktoré sa zúčastnili na Mikulášskom turnaji. Okrem domácich a mužstiev z Česka boli prítomné tímy z Komárna a z Maďarska –  Dorog a Visegrád. Turnaj vyhral Bruntál  – biely tím, ktorý vyhral všetky svoje zápasy bez inkasovaného gólu. Okrem celkového víťazstva si odviezli aj individuálne ocenenia:  najlepší brankár a hráč turnaja.

Mikulášsky turnaj 2017

„A“ mužstvo MŠO sa vydalo na sever Moravy na trojdňové zimné sústredenie dňa 19.1.2018. Okrem tréningu v náročných klimatických podmienkach  sa zúčastnili aj halového turnaja. MŠO vytvorilo dve mužstvá, v konkurencií ôsmich mužstiev sa viac darilo B tímu, ktorý síce neprehral ani jeden zápas na turnaji, ale po remízach v semifinále a v boji o 3. miesto nezvládol penaltový rozstrel. Popri futbalu zostal čas aj na regeneráciu síl a návštevu mesta.

MŠO Štúrovo

Koncom februára pricestovalo mužstvo dospelých z nášho družobného mesta na sústredenie pred jarnou časťou sezóny. Piatkový tréning absolvovali na tréningovom ihrisku a v sobotu sa uskutočnil česko – slovenský súboj v Maďarsku. Na umelom trávnikom sa kvôli chladnému počasiu hrali tri tretiny. Kým prvú MŠO po individuálnych chybách prehralo 0:3, ďalšie skončili remízami 1:1. V konečnom zúčtovaní vyhrali hostia z Bruntálu 5:2. Na záver načerpali futbalisti sily vo Vadaši, kde využili účinky termálnej vody.

FC Slavoj Olympia Bruntál

Už teraz existuje ústna dohoda medzi dvoma klubmi o ďalšej spolupráci, na ktorú sa tešíme.

Bruntál je okresné mesto v Moravskosliezskom kraji, v Nízkom Jeseníku. Má 16 913 obyvateľov a rozlohu 29,34 km². Je partnerským mestom Štúrova. FC Slavoj Olympia Bruntál vznikol zlúčením dvoch klubov: FC Slavoj a TJ Olympia v roku 2014. Predsedom je Jan Urban.

Námestie v Bruntáli

27. 2. 2018