Ez a nyár is sportosra sikerült

A bajnokság leteltével utánpótlás csapataink különböző tornákon és eseményeken vettek részt. A kézilabdázóink Nyitrára, Szeredre, Szomfánra és a nemzetközi Velence Kupára látogattak el. A bajnokság megkezdése előtt „elugrottak“ a hagyományosan megrendezésre kerülő gútai kupára, ami jó felkészülő az előttük álló idényre.

Fiatal focistáink a környék tornáin túl (Vágsellye, Ipolyság) ellátogattak Eperjesre, ahol az U10-es csapatunk Balog S. és Vavrík E. vezetése alatt a 17. Fragaria Cup-on vettek részt. A fiúk leginkább Kelet – európai csapatokkal mérkőztek meg. A tornán 166 csapat 11 országból képviselte magát. Minden tornán helyt álltunk és jó eredményeket értünk el.

A nyári szünidő elejét táborokkal töltöttük meg. Saláta Kornél labdarúgó táborunk immár 3. éve került megrendezésre, míg az asztalitenisz tábort első alkalommal szerveztük meg. A táborok iránt nagy volt az érdeklődés. A gyerekeknek a sportolás mellett több újdonsággal készültünk, melyeket animátor segítségével biztosítottuk. A táborok résztvevői nem csak ajándékokkal, de rengeteg élménnyel és új barátokat szerezve mentek haza.

Augusztus végén kis teniszezők táborára került sor. Babindai P. vezetése alatt nem csak a tenisz rejtelmeibe mélyültek el a tanoncok. Volt idő játékokra, pihenésre és angol nyelv tanulására is.

Augusztus 19-e a box napja, hisz ekkor került megrendezésre a box gálaest a Duna melletti parkolóban, ahova nem csak az ökölvívás szerelmesei, de a sportág iránt kevésbé elhivatott érdeklődők és turisták is szép számmal látogattak el.

Sporthotelünket egyre több edzőtáborozni vágyó csapat keresi fel. Ilyen volt az Újbuda FC és a Szent István SE, akik a labdarúgást képviselték. Érkezett kézilabda csapat Surányból és a már szinte hazajáró magyar rögbi válogatott is nálunk szállt meg a nyár alatt. A csapatok értékelik a hotel kínálatát és az azt körülvevő szolgáltatásokat, illetve a gondosan ápolt pályákat.

A nyári szünidő után kipihenten és lelkesen vágunk bele a bajnoki idénybe. Labdarúgóinkra kemény idény vár, ifistáink harmadik, diák csapataink a második ligában viaskodnak majd. Ezekben az osztályokban méltóképp szeretnénk helytállni és megőrizni a bennmaradást az elkövetkezendő években is. Kézilabdázóink a tavalyinál jobb helyezésért küzdenek majd. Teniszezőink és súlyemelőinkre különböző tornák és versenyek várnak, míg asztaliteniszben nehéz idény áll a sportolók előtt.

2018.8.27