Nyár 2017

Az idei nyár gazdagra sikerült a VSE-nél. Események, programok és táborok töltötték ki a forró napokat.
Június 1-jén nagy útra vállalkozott az U15-ös és U17-es csapatunk. Az uticél a francia Leers városa volt, ahol immár a 28. nemzetközi labdarúgó tornájukat szervezték meg a helyiek. Labdarúgóink kemény csatákat vívtak francia, litván, holland, lengyel és az angol Blackburn Rovers csapatával. A tornán megmutatkoztak gyengeségeink is, de célunkat, miszerint kedvvel játszani és tapasztalatot gyűjteni, teljesítettük. A torna nagyszerű csapatépítő volt, igazán összekovácsolta a társaságot.

Az U10-es és U11-es csapataink országunk másik felére utaztak, ugyanis Eperjesen került megrendezésre a szintén nemzetközi, 16. Fragária Cup. A srácok leginkább Kelet európai csapatokkal találkoztak. A tornán összesen 14 ország 168 csapata vett részt.

Július második hetén vette kezdetét a 2. Saláta Kornél Labdarúgó Tábor, ahol több mint 70 gyerek vett részt színvonalas labdarúgó edzéseken, versenyeken és szórakoztató programokon. Pénteken a pozsonyi Slovan játékosa, többszörös szlovák válogatott labdarúgó, Saláta Kornél is meglátogatta a gyerekeket. A táborban részt vevő lurkókat dedikált labdával ajándékozta meg, feledhetetlen élményt okozva számukra.

Úgyszintén második alkalommal került megrendezésre a VSE által szervezett sporttábor. Habár az időjárás elég változékony volt ez nem zavarta meg a tábor programját és hangulatát. Különféle sportfoglalkozások, ügyességi játékok, jókedv jellemezte a tábort, aminek több népszerű programja közül a visegrádi bobozás aratta a legnagyob sikert a gyerekeknél.

Augusztusban első alkalommal került megszervezésre a „a sportok királyának” tábora, az-az a tenisztábor. Edzőink 5-től 12-éves gyerekeket vették szárnyaik alá és foglalkoztatták őket egy egész hétig. A tábor során pólók, oklevelek, kitűzők és egyéb apró ajándékok kerültek szétosztásra, mindenki legnagyobb örömére. Nagy boldogság számunkra, hogy ennyi gyerek szeretne sportolni a nyári szünidő alatt is.

Kézilabda szakosztályunk ezévben három csapattal utazott el a gútai nemzetközi kézilabda tornára. A torna jó alkalom volt csapatépítésre és az előttük álló bajnoki mérkőzésekre való felkészülésre is. A tornához sajnos kellemetlen élmény is társult, ugyanis a hazaindulás előtt ellopták a gyerekek mezeit. Felkészült edzőinknek és a rend őreinek köszönhetően sikerült a tetteseket elkapni és a mezeket még aznap visszaszerezni.

Augusztus 19. hagyományosan az ökölvívás napja. A boksz gálaestjét a Duna melletti parkolóban rendezték meg idén is. Az esemény nem csak az ökölvívás szerelmeseit érdekelte, a ring mellett szép számban álltak meg párkány környékiek és turisták is. Asztalitenisz szakosztályunk újabb csapattal bővült, s új felszereléssekkel, csapatmezekkel készülnek a következő bajnoki idényre.

A VSE fejlesztése érdekében befejeztük az edzőpályánk megvilágításának kiépítését,  a SZLSZ pályázatán infrastruktúra fejlesztésre kaptunk támogatást, melyből a Sportolók házának öltözőit és mellékhelységeit újítjuk föl. A Nitra megyei önkormányzat jóvoltából kézilabdás lányaink kimenő ruházatot és új labdákat kaptak. A Sportohtel megszerezte a „Vitajte cyklisti“ tanúsítványt, így a két kerék szerelmesei számára vonzóbbá tettük a hotelt, több és jobb szolgáltatásokat tudunk számukra nyújtani. A hotel több edzőtábornak adott otthont. Hazai sportolók mellett /FK Dúbravka női labdarúgó csapata/, magyarországi csapatokat /Szent István SE két csapatát is/ és a mára állandó vendégünkként a magyar rögbi vallogatottat fogadtunk.

A szünidő és a szabadságok után bizakodva várjuk a rendszeres megmérettetéseket, amelyekre szeretettel várjuk Önöket is!