Kis kéziseink első szezonja

Egyesületünknél június végére az összes csapatsportág pihenni készül, kiürül a csarnok, kiürülnek az öltözők. Kézilabdás kislányaink is egy hónap pihenőre térnek, hogy majd a nyári jó időt és a strandot kiélvezve kipihenten térjenek vissza a csarnok falai közé.

Az elmúlt bajnoksággal előkészítő csapatunk egy elég nehézre sikerült bajnokságot tud a háta mögött. A tavaly augusztusában kettévált kézilabdacsapat 8-9 éves lányai maradtak az előkészítő kategóriájában. A tavaly fiatal koruk miatt túl sok lehetőséghez nem jutó játékosok és az újonnan érkezők első önálló bajnokijukat játszották végig. A kezdő játékosok miatt inkább a lehető legtöbb tapasztalatot igyekeztünk begyűjteni a győzelmek helyett. Nem szerettük volna eredményre hajszolni a gyerekeket, ezért a játékra és tapasztalatgyűjtésre koncentráltunk. A nálunk erősebb mezőnyből álló bajnokságban 14 csapat szerepelt. Az idény első felében véletlenszerű két csoportos bontásba, az idény második felében felső és alsóházra osztódva játszottak a csapatok. A párkányi lányok ez utóbbiba kerültek, mely során március elejétől május végéig 6 forduló alkalmával 12 mérkőzést játszottak (egész évben 12 forduló 24 mérkőzés) melyből hármon sikerült győzniük. Emellett születtek számunkra igazán győzelmet érő párharcok is, mint például Vágsellye – Párkány 15-13. A csapat végül a 13. helyen végzett a bajnokságban. A bajnokik mellett előszeretettel játszottunk barátságos felkészülő mérkőzéseket Esztergom és Szőgyén ellen. Meghívást kaptunk a Győri Audi ETO KC által szervezett szivacstornára, részt vettünk a dunaszerdahelyi VSK Cupon, szeredi és naszvadi tornák is bekerültek a programunkba.

Az szezon őszi és tavaszi idénye között látszik, hogy a játékosok egyénileg és csapatjátékban is fejlődtek, ugyanakkor nagyobb összetartásra, komolyabb hozzáállásra lenne szükség nem csak a gyerekek, de a szülők részéről is.

A következő idényig áll előttünk egy nyár, egy hónap pihenő, ami alatt reméljük mindenki kipiheni magát, egy picit megnő 😊, s teli erővel, rajongással, de leginkább összetartással vághatunk neki a következő évnek.

2017. 6. 23.

Laky Enikő – edző