Fiatalabb diáklányok 2016/17 idényértékelése kézilabdában

A 2016/17-es kézilabda idény a fiatalabb diáklányaink első éve volt ebben a kategóriában, ahol igazi debütálók, éppen ezért nagyon pozitívan kell értékelnem a csapat teljesítményét. Néhány játékosunk az előkészítőkből kimaradt, rögtön a fiatalabb diáklányokkal kezdték a kézilabdával való ismerkedést, talán ezért is sikerült kevésbé jól a szezon őszi idénye, ahol 15 mérkőzéssel 10 pontot gyűjtöttünk, 16 csapatból a 12. helyen végeztünk.

A fokozatos tapasztalatszerzésnek, a lányok lelkiismeretes edzésének és több felkészülőmérkőzésnek köszönhetően a tél alatt nem csak a kondícióink, de védekezésünk is feljavult, amit nagyban hozzájárult a tavaszi idény sikerességéhez. Áprilisban nemzetközi kézilabdatornán vettünk részt Prágában, ami szintén hozzájárult a játék tökéletesítéséhez és erősítette a csapatszellemet. Igazi erőnk a tavaszi idényben mutatkozott meg, ahol a bennünk bízó szurkolók buzdításával nyolc hazai mérkőzésből hét során tudtunk nyerni! (Dunaszerdahely ellen maradtunk csak alul). A tavaszi idényben összesen 20 pontot gyűjtöttünk, így a bajnokság táblázatának 8. helyén végeztünk, amit mindenképp sikernek könyvelünk el – Nyitra, Bán, Mocsonok, Naszvad, Galgóc és Nagytopolcsán is mögöttünk végzett.

A bajnokságot egy hazai „Nyári torna” – tornával zártuk, ahol a lányok kiharcolták az 1. helyet. A lányokat nagy dicséret illeti, ugyanis a könnyebb mérkőzéseiket élvezettel játszották, ugyanakkor tudták, hogy a nehezebb mérkőzésekbe minden erejüket bele kell adniuk. Bízom benne, hogy a szünidő alatt kipihenik magukat, erőt gyűjtenek, illetve ugyan olyan, vagy még nagyobb erővel, lendülettel, küzdeni akarással és rajongással vágnak bele a következő szezonba.

A következő szezontól néhány játékos átkerül az idősebb diáklányok csapatába – szeptembertől a VSE Párkány a kerületi bajnokságban már 3 csapattal képviselteti magát (előkészítők, fiatalabb diáklányok, idősebb diáklányok). Nagy öröm számunkra, hogy egyre több lányt érdekel a kézilabda és szívesen csatlakoznak az edzésmunkába, „az ajtó mindig nyitva áll”, hisz célunk a játékosállomány folyamatos szélesítése, hogy a csapatmunka kerekedjen felül az egyéni teljesítményeken, hisz ez ennek a sportnak a lényege.

2017. 6. 15.

Dostanič Silvia – edző