Előnyös együttműködés

Újabb fejezetet tudhatunk magunkénak az FC Slavoj Olympia Bruntállal való közös munkából. Fiatalabb diákjaink csak úgy, mint valahányszor az elmúlt évek során, idén is részt vettek a Bruntálban szervezett Nemzetközi teremlabdarúgó tornán. A tornát immár 24. alkalommal rendezték meg. A november végi december eleji szervezésű torna 12 csapatos mezőnyének 9. helyén végeztek sportolóink. A színvonalas kupán, melynek főszervezője Urbán Ján, cseh, szlovák, magyar, lengyel, román és litván csapatok vettek részt.  

Február  8-án a párkányi városi sportcsarnokban Bruntál, Esztergom, Dunaszerdahely és a párkányi „öregfiúk“ csapatai találkoztak, hogy lejátsszák a szintén hagyományos kispályás szenior labdarúgótornát. A kupát a hazai csapat nyerte meg, második Esztergom, harmadik Dunaszerdahely a negyedik helyen Bruntál végzett. A tornát egy perces néma csend előzte meg, ezzel emlékezve Oravec Ján sporttársukra. Oravec Ján, volt párkányi polgármester volt az egyik megalapítója az azóta is tradicionális tornának. A sorozat folytatására nyáron kerül sor Moraván.

Február 21 és 23 között az utánpótlás csapatoké volt a főszerep. A téli felkészülés keretein belül Bruntál U13 és U15-ös csapatai látogattak Párkányba. Korosztályos csapatainkkal Magyarországon mérkőztek meg. Párkány idősebb diákjai 11:2, fiatalabb diákjai 8:0-ra győzedelmeskedtek a vendégek ellen. A mérkőzéseket a Vadas fedett uszodájában vezették le a csapatok.

Az ikervárosunkkal való ilyen együttműködés nagyon hasznos. Lehetőséget ad a fiataloknak, hogy megmérkőzzenek társaikkal nem csak a Cseh Köztársaságból, hanem más országokból a nemzetközi teremlabdarúgó tornán. Tapasztalatokat gyűjtsenek, barátságokat szerezzenek, megismerjék Bruntált és környéke szépségét. Hisszük, hogy ezt az együttműködést sok éven át folytatni tudjuk.

2020.2.24