Tábory plné hier a zábavy

V piatok 28. júna sa zatvorili brány škôl, ale už v pondelok 1. júla malých tenisových nadšencov očakávali skúsení tréneri na treťom tenisovom tábore na kurtoch MŠO. Organizáciu teší, že cestu do tábora našli nielen deti zo Štúrova a okolia, ale aj zo Zlatých Moraviec, Vrábel a malá Sara dokonca pricestovala z ďalekej Austrálie. Hlavnou náplňou tábora bol samozrejme  tenis, ale účastníci po celé dni súťažili okrem tenisových zručností aj vo fyzických zdatnostiach, šikovnosti, usilovnosti, a to ako jednotlivci alebo v tímoch. Súťaže prebiehali na tenisových kurtoch, v športovej hale a miestnosti Relax. Súťaž bola vyhodnotená v piatok a najlepší boli odmenení medailami. Vyrovnané súťaženie po veľkom finiši nakoniec vyhral Viktor, pred Matiasom a Matejom. Medzi dievčatami bola najlepšia Viktória. Na záver tábora boli všetci účastníci obdarovaní pamätným tričkom, diplomom a logickou skladačkou od MŠO.

Ďalší týždeň MŠO zabezpečovalo dva tábory. V priestoroch CVČ, kde svoje domáce zápasy hrávajú naši pingpongisti, sa konal stolnotenisový tábor za organizácie D. Matusku a riadenia L. Garaja. V tábore sa zišli začiatočníci, pokročilí, ale aj registrovaní hráči. Stolný tenis sa hral od rána do večera. Hráči hrali medzi sebou, s trénerom alebo s podávacím strojom. Ani stolní tenisti neodišli naprázdno, pamätné tričká a suveníry im budú pripomínať zážitky z tábora.

Tábory MŠO Štúrovo navštívilo vyše 90 detí

Na futbalových ihriskách a v športovej hale hýrilo aktivitou vyše 60 malých futbalistov, ktorí sa prihlásili už do štvrtého ročníka Futbalového tábora Kornéla Salátu. Tento tábor má veľmi dobré meno nielen na Slovensku, ale aj za hranicami a teší sa aj mediálnemu záujmu. Kvalifikovaní tréneri sa venovali budúcim futbalistom na zelenom trávniku formou náročných tréningov, súťaží, ale aj zábavných hier. Chlapci sa nenudili ani medzi tréningmi. V športovej hale na nich čakal profesionálny animátor Z. Horváth, ktorý mal za úlohu nielen zabaviť chlapcov, ale aj ich „zladiť“ do skupín a vytvoriť dobrého tímového ducha, čo je v kolektívnom športe veľmi dôležitý faktor.

K. Saláta, 40-násobný reprezentant Slovenska, ktorý momentálne rehabilituje po operácii kolena, pravidelne navštevoval tábor, odpovedal zvedavým chlapcom na otázky a poskytoval užitočné rady do budúcna. Posledný deň sa konala veľká podpisová akcia. Chlapcom nestačili podpísané futbalové karty a lopty od bývalého hráča Rostova, DAC Dunajskej Stredy alebo Slovana Bratislava, podpisy si žiadali aj na tričká, chrániče alebo kopačky. Odchovanec štúrovského futbalu s radosťou vyhovel všetkým požiadavkám.

Veľké uznanie patrí trénerom, ktorí obetovali svoj voľný čas alebo dovolenky kvôli táborom, a takisto veľká vďaka patrí všetkým, ktorí sa nejakou formou pričinili o to, aby tábory prebehli hladko a na vysokej úrovni. Ďakujeme Restaurantu Barus a Pizzerii Ceasar, že deti netrpeli hladom 🙂

O športové tábory je v našom meste veľký záujem, pomaly sa stávajú tradíciou a počet účastníkov sa neustále zvyšuje. Sme radi, že deti trávili svoj prázdninový čas na športoviskách a uprednostnili šport, pohyb a čas v kolektíve pred „elektronickými“ kamarátmi.

6.8.2019