Táborok tele játékkal és szórakozással

Június 28-val bezárultak az iskolák kapui, kezdetét vette a nyári szünidő. Ugyanakkor egyesületünknél elkezdődött a táborozási időszak. Rögtön hétfőn kis teniszezők lepték el a sportkomplexumot melyben felkészült edzők várták a lurkókat. Július elsejével a harmadik tenisztábor vette kezdetét a VSE falain belül. A szervezők külön öröme, hogy nem csak párkányi gyerekek vettek részt a táborban, de volt érkező Aranyosmarótról, Verebélyről vagy például a kis Sara egész Ausztráliából látogatott ide. A tábor legnagyobb időtöltését természetesen a tenisz töltötte ki, de ezen kívül különböző versenyekre is sor került, mely nemcsak a tenisztudást, de különböző fizikai képességeket, ügyességet, igyekezetet mérte föl a gyerekek között egyéni és csapat szinten.  A versenyek helyszínéül a teniszpályák, a sportcsarnok és a Relax helység szolgált. A versenyeket pénteken értékelték ki az edzők melyben legjobban teljesítők éremdíjazásban részesültek. A kiegyenlített versenyt nagy hajrában végül Viktor nyerte Matias és Matej előtt. A lányok közül Viktória bizonyult a legügyesebbnek. A tábor végén minden résztvevő ajándékcsomagot kapott, melyből nem hiányozhatott az emlékpóló, diplom és a VSE logós logikai kirakó.

Következő héten újabb két táborral készült a VSE. A SZIK falain belül Matuska D. szervezésében és Garaj L. irányításával került megszervezésre a ping-pong táborunk. A táborban kezdő, haladó és már regisztrált ping-pongozók is részt vettek. A játékosok egymással és edzőikkel játszva tanultak, illetve kipróbálhatták az adogatógépet is. Asztaliteniszezőink sem hagyták el üres kézzel a tábort az emlékpólók és VSE-s szuvenírek bizonyára megörökítik az átélt élményeket.

A VSE Párkány táborain több mint 90 gyerek vett részt

A labdarúgópályákon és a sportcsarnokban gyermektömeg hömpölygött a már negyedik alkalommal megrendezett Saláta Kornél labdarúgótábor alkalmával. A táborban több mint 60 gyerek vett részt, melyre nemcsak a hazai gyerekek körében népszerű, de határon túl is, s mára már a média is felfigyelt rá. Szakképzett edzők dolgoztak a jövő futbalistáival, akik jól viselték a kemény edzéseket, de természetesen volt idő szórakozásra és játékra is. Az edzések között nem volt helye unalomnak, hisz a sportcsarnokban profi animátor várta a táborozókat Horváth Z. személyében, akinek feladata nemcsak a gyerekek szórakoztatása, hanem csapatként való együttműködésüknek segítése és a csapatszellem kialakítása, mely a legfontosabb minden csapatsportban.

Saláta K., 40 szeres szlovák válogatott labdarúgó, aki jelenleg térdműtétje rehabilitációját végzi, naponta meglátogatta a gyerekeket, lelkesen válaszolt minden kérdésükre vagy épp a jövőre nézve jó tanáccsal látta el őket. Utolsó nap autogramosztós délután volt a táborban. A párkányi nevelésű volt Rostov, DAC és Slovan Bratislava játékosa lelkesen dedikált mindent, amit a gyerkőcök a kezébe nyomtak. Mert nem volt elég a dedikált kártya és ajándék labda, aláírattak mindent, ami a kezükbe került – póló, cipő, táska, sípcsontvédő, kapus kesztyű… A tábor nagyszerűen sikerült, jó hangulatban telt és láthatóan mindenki elégedetten ment haza.

Elismerés illeti az edzőket, akik nem sajnálva szabadidejüket vagy épp szabadságukat részt vettek a táborok levezénylésében, úgyszintén köszönet azoknak is, akik segítették a táborokat, illetve köszönjük a Restaruant Barusnak és Ceasar Pizzériának, hogy nem hagyták éhen veszni a táborzókat 😊

Városunkban a sporttáborok iránt nagy az érdeklődés, lassacskán hagyománnyá válnak és a részt vevők száma folyamatosan emelkedik. Öröm számunkra, hogy a gyerekek a nyári szünidőben előnyben részesítik a sportpályákat, a fizikai aktivitást és a közösségben töltött időt az „elektromos barátaikkal” szemben.

2019.8.6