Fragaria Cup – Prázdniny sme odštartovali v Prešove

Prázdniny sa začali a s nimi aj 18. ročník mládežníckeho futbalového turnaja Fragaria Cup 2019.
Počas 17 rokov existencie si turnaj získal srdcia mladých aj starších futbalových fanúšikov v rámci celej Európy. Aj tento rok sa jeden z najväčších turnajov svojho druhu v rámci Európy uskutočnil, a to od 2. júla do 6. júla 2019, denne od 8.00 do 20.00 hod.

Viac ako 160 zaregistro­vaných chlapčenských tímov z 11 krajín Európy odohralo svoje zápasy na 14 prírodných trávnatých ihriskách a 2 ihriskách s umelým trávnatým povrchom, situovaných v meste Prešov a jeho blízkom okolí. Mladí futbalisti zabojovali o cenné trofeje a zaujímavé športové ceny v 9 chlapčenských vekových kategóriách – od 7 do 15 rokov.

Aj MŠO Štúrovo sa zúčastnilo na Fragaria Cupe

Chlapci dosiahli v európskych futbalových vodách vynikajúci úspech . V kategórii (U11) bolo prihlásených 35 tímov rozdelených do štyroch skupín. Žreb nám určil za súperov kvalitné tímy z Ukrajiny, Poľska, Rumunska a zo Slovenska. V konečnom zúčtovaní sme obsadili štvrtú priečku v tabuľke, ktorá nám zabezpečovala postup medzi 16 najlepších tímov turnaja.

ZÁPASY V SKUPINE:

  1. MŠO – 1. FC TATRAN PREŠOV 2:0
  2. MŠO – FK KHOTIV 0:0
  3. MŠO – MFK SNINA 2:0
  4. MŠO – ESBANK RAP RADOMSKO 0:1
  5. MŠO – SJFSSOR UZHGOROD 1:0
  6. MŠO – UKS RONA 03 ELK A 0:5
  7. MŠO – FK LVIV WHITE 3:0
  8. MŠO – CSC GHIRODA B 1:1

ZÁPASY O UMIESTNENIE:
9. MŠO – DEBRECEN 2:0
10. MŠO – MFA MUNKACH MUKACHEVO 1:1 (3:1)
11. MŠO – SJFSSOR UZHGOROD 0:3

Celkovo sme sa umiestnili na vynikajúcom 10. mieste z 35 tímov z Európy.

Reprezentovali nás: Šafár E., Kováč R., Kovac Á., Kristofoli N., Hogenbuch M., Süli B., Krištofori M., Domin N., Dencsö D., Pap Z., Varga B., Struhár K.
Tréner: Balog S.

Vyjadrenie trénera: „Som nesmierne rád, že sa nám podarilo zúčastniť sa tohto turnaja. Konfrontácia s európskymi tímami bola veľká neznáma a zároveň výzva nielen pre mojich zverencov, ale aj pre mňa ako trénera. Každý jeden zápas bol nesmierne náročný, nakoľko sme nepoznali svojich súperov a nevedeli sme, čo od nich môžeme očakávať. Celkovo sme odohrali jedenásť vysokokvalitných zápasov, ktoré chalani svojimi disciplinovanými výkonmi a prístupom zvládli nad očakávania, za čo by som sa im chcel poďakovať. Konečné 10. miesto je pre mňa veľkým potešením a zároveň zadosťučinením za prácu s mládežou, ktorá sa robí v našom klube.“

KONEČNÉ PORADIE:
1. miesto: UKS RONA 03 ELK A (PL)
2. miesto: 1. FC TATRAN PREŠOV (SK)
3. miesto: STAL RZESZOW S. A. (PL)

10. 7. 2019