Kézilabdázóink Horvátországban

Idősebb diáklányaink húsvét alkalmával Horvátországba látogattak, hogy részt vegyenek a Labinban megrendezésre kerülő nemzetközi kézilabda tornán. Csapatunk számára hatalmas élmény volt a tengerparti város meglátogatása, ahol nem kevés tapasztalatot gyűjtve bebizonyították, hogy fiatalabb korosztályuk helyett az U16-os korosztályban is megállják a helyüket.

A horvát és német csapatok mellett a negyedik helyen végeztünk. A kategória legsikeresebb góllövője játékosunk, Bobeková Lara lett.

A torna legjobb góllövője Bobeková Lara lett 20 góllal

A torna mérkőzésein túl megtapasztaltuk milyen hangulatot teremt horvát mentalitás egy bajnoki mérkőzésen, megismertük a helyi kultúrát Labin óvárosának meglátogatásával mely a 15. században épült, megkóstoltuk a helyi ízeket és pihentünk a tenger mellett.

A tornán megtanultuk, hogy a kézilabdával legalább olyan komolyan kell foglalkozni, mint ahogyan a horvát csapatok teszik, ahol a kézilabda a természetes mindennapi élet velejárója a játékosok, a családok és a szurkolók számára is.

A torna végeredménye: 1. Fürther Land, 2. Rudar, 3. Arena, 4. Štúrovo

Szeretnénk megköszönni mindazoknak, akik csapatunkat támogatva hozzásegítettek a horvátországi úthoz: Wakepark Štúrovo, Speed-line s.r.o., Peter Süll, VSE mellett működő Szülői Szövetség, Párkány városa és a Párkányi Váriosi Sportegyesület. Nagy köszönet a szülőknek, akik a gyerekeket támogatták és messziről is szurkoltak nekünk.

Silvia Dostanič – VSE Párkány kézilabda edző

VSE Párkány U14-es kézilabda csapata – Bencová, Bobeková, Dostanič, Földyová, Haládiková, Kormos, Lelocký, Ollé, Papová, Peruteková, Puskailerová, Šándorová, Varga és Dostanič edző

2019.4.25