Žiaci v II. lige

Jesennú časť sezóny hodnotí tréner starších žiakov Ján Ujvári:

Po postupe mužstva starších žiakov do II. ligy sme prípravu na nadchádzajúci ročník začali 03.07.2017. Nakoľko letná príprava je pomerne krátka a z mužstva  vypadli hráči ročník narodenia 2002, museli sme za pochodu prebudovať celé mužstvo. Základ mužstva tvoria hráči ročníka 2003 a k nim sme museli vhodne doplniť mužstvo s hráčmi ročníka 2004. Dôležité bolo, že sa nám podarilo mužstvo perspektívne doplniť hráčmi ročníka narodenia 2004 ako perspektívnych hráčov na nasledujúci ročník. Ďalším problémom bolo, že na začiatku súťažného ročníka sme prišli o jedného z brankárov, a tak celú jesennú časť sme museli absolvovať s jedným brankárom. Tréningovou dochádzkou môžem vysloviť  spokojnosť, pohybovala sa okolo 90%.

MŠO do toho!

Prípravné zápasy nám ukázali naše nedostatky, chýba nám konkurencia na postoch ako ľavý obranca, ľavý záložník a útočník. S výsledkami jesennej časti môžeme vysloviť miernu spokojnosť, nakoľko máme  stále čo zlepšovať po fyzickej, technickej aj taktickej stránke. Teší ma, že napriek fyzickým hendikepom sa hráči snažili byť rovnocenným súperom. Musíme popracovať aj na premieňaní šancí. Sú tu kvalitní a fyzicky veľmi zdatní súperi, proti ktorým si nevypracujeme 5-6 šancí, ako to bolo v III. lige.  Dôležitým faktorom boli štandardné situácie, ktoré sme mali celkom dobre nacvičené a v dôležitých okamihoch sme sa na ne vedeli opierať. Popracovať musíme hlavne na technickej vyspelosti hráčov a na psychike, aby lepšie zvládali záťažové situácie.

Radosť starších žiakov po góle do siete Piešťan

Celkovo s výsledkami a prístupom hráčov  jesennej časti súťažného ročníka 2017/2018 môžeme vysloviť spokojnosť. Pevne veríme, že aj na konci jarnej časti budeme na takom mieste v tabuľke, ktorá nám zaručí účasť v II. lige aj v nasledujúcom ročníku.


Norbert Tácsik tréner U 13:

Jesennú časť sezóny sme začali ako nováčik II. ligy U13 ZsFZ (ročník 2005). Zmena nastala aj vo veľkosti hracej plochy, kde sme si museli zvykať na veľké ihrisko. Pre hráčov to bol veľký skok ako po fyzickej, tak aj po taktickej stránke. Do mužstva pribudli noví hráči s rokom narodenia 2006. Niektorí z nich dostali šancu v mladších žiakoch, ostatní hrávali ligu Kornéla Salátu U12. Môžem povedať, že chlapci nesklamali, ako s prístupom k tréningom, kde trénovalo vždy vyše 20 hráčov, tak aj s prístupom k samotným zápasom. Odohrali sme zápasy s mimoriadne kvalitnými súpermi, kde sme boli slabší hlavne po taktickej stránke, ale odohrali sme aj lepšie stretnutia, kde sme vedeli zabodovať. Jesennú sezónu sme skončili z 18 člennej ligy na 11. mieste so  6 výhrami, 4 remízami a 7 prehrami a so skóre 59: 63.

Záber zo zápasu Štúrovo – Nové Zámky

Prvý decembrový týždeň sme sa zúčastnili Medzinárodného halového turnaja v českom Bruntáli. Chlapci si tam zmerali sily s nasledujúcimi mužstvami: Výber II. ligy ZsFZ (SK), SFC Opava (ČR), ŠKK Bílovec (ČR), KS Pogoň Prudnik (POL) a L. P. S. Sebés (RUM). Pre chlapcov to bol veľký zážitok a dobrá skúsenosť do budúcna.

V plnom nasadení kapitán mužstva mladších žiakov Ádám Zács

Aj touto cestou chcem chlapcom poďakovať za ich odvedenú robotu, ich rodičom, ktorí nás chodievali podporiť a povzbudzovať na zápasoch.

Tréner Norbert Tácsik

Mužstvám držíme palce v jarnej časti súťaže!
1. 3. 2018