Zimná príprava u futbalistov

Zimná príprava našich futbalistov sa začala 8. januára 2018. Hráči po oddychu naberajú kondíciu, výdrž, silu a dynamiku v mestskej hale, v telocvični, v posilňovni, v relaxačnej miestnosti alebo na umelom trávniku v areáli Vadašu. Kvôli efektívnosti prípravy boli dokúpené nové tréningové pomôcky a lopty.

Mužstvo dospelých si v rámci svojej prípravy „odskočilo“ do českého Bruntálu na trojdňové sústredenie. Tím doplnený talentovanými dorastencami po dlhej ceste absolvoval tréning v nadmorskej výške 409 m nm. a v snehu. Na druhý deň sa vytvorili dve mužstvá a zúčastnili sa 4. ročníka medzinárodného halového turnaja. Viac sa darilo mužstvu MŠO Štúrovo B pod vedením Sándora Baloga, ktoré obsadilo 4.miesto. Na turnaji síce nenašlo premožiteľa, ale osudnými sa im stali po remízach penaltové rozstrely v semifinále a v boji o 3. miesto.

Mužstvo MŠO Štúrovo A hralo oku lahodiaci a technický futbal, ale doplatilo na nízku efektivitu pri využívaní vytvorených šancí. Najlepším strelcom Štúrovčanov bol Szabolcs Urblík s troma gólmi, dvakrát boli úspešní Tamás Bábsky a Tibor Pintér.

Na turnaji sme sa museli vyrovnať s tvrdou, miestami až surovou hrou súperov alebo s rozhodcovskými verdiktmi v náš neprospech. Na turnaji sme získali ďalšie cenné skúsenosti, ktoré veríme, že hlavne mladší hráči využijú v majstrovských zápasoch. Tréneri mysleli aj na regeneráciu a oddych, ktoré sú neoddeliteľnou súčasťou zimnej prípravy. Hráči navštívili miestny wellness po tréningu aj po celodennom halovom turnaji. K dispozícii bol plavecký bazén, vírivky, parná sauna a na zábavu tobogán.

Sústredenie poslúžilo ako výborný „teambuilding“ a splnilo svoj účel. Hráči pokračujú v príprave v domácich podmienkach. Prvý súťažný zápas odohrajú 11. marca 2018 v Hrušovanoch.

U najmenších sú v rámci prípravy zaradené rôzne halové turnaje doma aj v zahraničí, u ostatných mužstiev prípravné zápasy na tréningovom ihrisku alebo na umelom trávniku. Našich žiakov čaká náročná jarná sezóna s cieľom udržať sa v II. lige ZsFZ. Dorastenci v IV. lige strácajú len štyri body na vedúce Kozárovce. Ciele na jar sú stanovené a po kvalitnej zimnej príprave držme palce našim mužstvám, aby boli úspešné v jarných bojoch o body!

Na záver tabuľkové postavenie našich mužstiev pred jarnou sezónou:

MŠO Štúrovo A

MŠO Štúrovo B

U 19

U 19B

U 15

U 13

U 12

U 11

U 10

U 9

24. 1. 2018