Labdarúgóink téli felkészülése

Labdarúgócsapataink a január 8-ával kezdték meg a téli felkészülését. A játékosok a pihenő után leginkább kondíciójukat, kitartásukat, erejüket és dinamikusságukat fejlesztik a városi sportcsarnok, a tornaterem, a kondicionáló terem, regenerációs helységek vagy épp a Vadaš műfüvét kihasználva. A hatékonyabb felkészülés reményében több új sportszerrel és labdával is bővítettük a sporteszköz repertoárt.

Felnőtt csapatunk felkészülésük során átugrott a „szomszédos“ Bruntál városába, ahol három napos edzőtáborban vettek részt. A csapat több, az utánpótlás csapatainkban szereplő tehetséges fiatallal kibővülve vágott a hosszú útnak, ahol 409 méteres tengerszint feletti magasságba dolgoztatták meg keringési rendszerüket. Csehország havas dűnéi bizonyára jót tettek a testnek s léleknek egyaránt. Az edzőtábor másnapján csapatunkból két gárda verbuválódott. Játékosaink így vettek részt a 4. bruntáli terem labdarúgó tornán. A tornán a VSE B csapatának jobban gurult a labda, melynek edzői feladatait Balog Sándor látta el. A B csapat a torna 4. helyét szerezte meg, noha a harmadik helyért vívott csatában döntetlent követően tizenegyespárbajban maradtak alul.

A VSE A csapata nyugodtabb, technikásabb futballt játszott, de sajnos nem tudta kihasználni a kialakult helyzeteit. Legjobb párkányi góllövő Urblík Szabolcs lett három góllal, Bábsky Tamás és Pintér Tibor fejenként két alkalommal juttattak a kapuba a labdát.

A torna során meg kellett birkózni az ellenfél kemény játékával és a bíró sokszor megkérdőjelezhető döntéseivel is. A verseny során értékes tapasztalatokat sikerült szerezni, amelyeket leginkább a fiatal játékosok tudnak kamatoztatni a bajnokságban.  Az edzők odafigyeltek a megfelelő regenerálódásra és pihenésre is, mely szerves része a felkészülésnek. Játékosaink edzés és az egész napos torna után felkeresték a helyi wellness központot, hogy ellazítsák izmaikat. Ehhez kiváló helyet biztosított az úszómedence, a pezsgőfürdő, a gőzkabin és a szórakozás kedvéért a csúszdákat is tesztelték a srácok.

Az edzőtábor kiváló csapatépítőnek bizonyult. Itthon tovább folytatódik a felkészülés.  Első bajnoki mérkőzés március 11-én, idegenben kezdi a tavaszi idényt a csapat Nyitrakörvélyes (Hrušovany) ellen.

Legkisebb labdarúgóink felkészülésében több teremtorna szerepel melyekre itthon vagy éppen külföldön kerül sor, más csapatainknál felkészülő mérkőzések sora bővíti a programot, melyeket hazai edzőpályán vagy műfüvön játszanak. Diák csapatainkra nehéz tavasz vár, hisz a céljuk a II. osztályban való bennmaradás. U19-es csapatunk a IV. ligában mindössze 4 ponttal van elmaradva a listavezető Garamkovácsitól (Kozárovce). Céljaink tehát papíron, bízunk abban, hogy a minőségi felkészülés meghozza gyümölcsét, s győztesként kerülünk ki a pontokért vívott harcban!

Csapataink bajnoki helyezése a tavaszi rajt előtt:

VSE Párkány A

VSE Párkány B

U 19

U 19B

U 15

U 13

U 12

U 11

U 10

U 9

24. 1. 2018