Koncoročná „pizza party“ u hádzanárok

Hádzanársky oddiel MŠO Štúrovo od súťažného ročníka 2017/2018 „prevádzkuje” tri družstvá v nitrianskej krajskej súťaži (u mladších a starších žiačok je to spoločná liga s nitrianskym a trnavským krajom). Trénerom žiačok je Silvia Dostanič a prípravka sa pripravuje pod vedením Enikő Laky. Družstvá sa v predposledný decembrový týždeň lúčili s rokom a zároveň s jesennou sezónou.

18. decembra sa podávala pizza na večeru pre mladšie a straršie žiačky oddielu, ktorá bola spojená s vyhodnoteným roka. Na večeri predošlý rok hodnotila trénerka Silvia Dostanič. Hodnotila fungovanie družstiev, výsledky a ciele. Z hodnotenia vyplynulo, že nie je spokojná, ale chválila prístup, bojovnosť a výdrž dievčat. Ďalej poďakovala rodičom a verným fanúšikom za povzbudzovanie hlavne v domácich zápasoch, čo dodalo pre dievčatá silu navyše.

Staršie žiačky prezimujú na 7. mieste. Ich bilancia v 12 zápasoch je 5 víťazstiev 1 remíza a 6 prehier so skóre 269:330 a 11 bodov. Liga má 13 účastníkov. Mladšie žiačky v 17 člennej lige sú na 12. mieste s 12 bodmi. Zo 16 zápasov 6 vyhrali a 10 prehrali pri skóre 331:335.

Večer 19. decembra 2017 patril prípravkárom. Pred večerou bol posledný tréning, kde sa uskutočnil prestížny duel medzi hráčkami a rodičmi. Vzhľadom na veľký záujem bolo nielen plné ihrisko, ale ani na striedačkách nezostalo voľné miesto. Vyhodnotenie zaznelo z úst trénerky Enikő Laky. Podľa nej družstvo začína dozrievať, dôkazom toho sú aj prichádzajúce víťazstvá. Vedľa ligy je dôležité, aby mladé hádzanárky hrali čo najviac zápasov, lebo to je príležitosť, kde sa získavajú skúsenosti. Najdôležitejšie je ale v takomto veku radosť z hry. Dievčatá rady chodia na tréning, rodičia podporujú činnosť družstva, preto je trénerka veľká optimistka, čo sa týka budúcnosti. Počas majstrovskej sezóny z dvanástich zápasov 4 vyhrali a 8 prehrali. Získali  osem bodov so skóre 186:219 a v sedemčlennom pelotóne sú na piatom mieste.

Oddiel začína prípravu druhý januárový týždeň, aby boli „baby“ správne naladené a pripravené na jarnú sezónu. Dovtedy prajeme oddych, pokoj, veselé Vianoce a šťastný Nový rok 2018!

22. 12. 2017