Leto 2017

Tohtoročné leto bolo bohaté na rôzne programy, podujatia, zájazdy alebo tábory v MŠO. Na dlhú cestu sa vydali futbalové mužstvá MŠO Štúrovo U15 a U17 dňa 1. júna. Cieľom bolo francúzske mesto Leers, kde sa konal už 28. ročník medzinárodného futbalového turnaja. Naši futbalisti statočne bojovali proti mužstvám z Francúzska, Litvy, Holandska, Poľska alebo proti velikánovi z Anglicka Blackburnu Rovers. Turnaj odhalil aj naše nedostatky, ale splnil účel, zahrali sme si z chuti, získali cenné skúsenosti a zájazd poslúžil aj ako výborný „teambuilding“.

     

Mužstvá U10 a U11 cestovali na východ republiky do Prešova, kde sa uskutočnil už šestnásty ročník Fragaria Cupu. Chlapci si zmerali sily hlavne proti tímom z východnej Európy, turnaja sa zúčastnilo 168 mužstiev zo 14 krajín.

Druhý týždeň v júli patril 2. ročníku futbalového tábora Kornéla Salátu. Vyše 70 detí počas celého týždňa absolvovalo kvalitné tréningy, súťaže a zábavný program. V piatok tábor navštívil aj hráč bratislavského Slovana a viacnásobný reprezentant Slovenska Kornél Saláta. Účastníci tábora neodišli domov bez podpísanej lopty, trička, kartičky a ďalších drobných darčekov.

Takisto už po druhýkrát MŠO zorganizovalo športový tábor. Aj keď počasie sa často menilo, nenarušilo to plány tábora, kde na prvom mieste boli pohybové aktivity, rôzne športy, dobrá nálada a výlet do Vyšehradu, na miestnu bobovú dráhu.

  

Naši tenisoví tréneri v auguste privítali nadšencov „bieleho športu“ v tenisovom tábore. Deti od 5 do 12 rokov si celý týždeň do sýtosti užili radosti so svojou tenisovou raketou. Spomienkami na tábory ostanú špeciálne tričká, diplomy, odznaky a ďalšie drobné suveníry. Funkcionárov a trénerov MŠO napĺňa radosťou záujem detí o šport aj počas prázdnin.

Hádzanársky oddiel sa tento rok vybral do Kolárova s troma družstvami na medzinárodný hádzanársky turnaj. Turnaj poslúžil na otužovanie kolektívu a ako výborná príprava na nadchádzajúcu ligovú sezónu. Turnaj bude spojený aj s jednou nepríjemnou situáciou, pri odchode nám bola odcudzená súprava dresov. Vďaka pohotovosti tréneriek a policajtov  sa podarilo vinníkov chytiť a dresy boli vrátené dievčatám.

19. august patrí tradične boxu, Galavečer boxu sa uskutočnil aj tento rok na parkovisku pri kompe za veľkého záujmu nielen fanúšikov tohto športu, ale aj širokého okolia a turistov. Stolnotenisový oddiel sa rozrástol o ďalšie družstvo a s novým vybavením a dresmi sa pripravujú na nový ligový ročník.

Pre napredovanie MŠO sme dokončili umelé osvetlenie na tréningovom ihrisku, od SFZ sme získali dotáciu na modernizáciu infraštruktúry. Zrekonštruované budú šatne a sociálne zariadenia v Dome športovcov. Regeneráciou prešla aj hlavná hracia plocha na štadióne. Vďaka podpore od VÚC Nitra naše hádzanárky dostali vychádzkové odevy a nové lopty. Športhotel získal certifikáciu „Vitajte cyklisti“ za účelom získania nových klientov a  poskytovania služieb pre milovníkov „dvojkolesových tátošov“. Hotel privítal na letnom sústredení športové kolektívy nielen zo Slovenska, /FK Dúbravka futbalové družstvo žien/ ale aj z Maďarska /dve futbalové mužstvá zo Szent István SE a našich stálych hostí z maďarskej rugbyovej reprezentácie/.

Po prázdninách a dovolenkovej sezóne sa tešíme na pravidelné súťažné zápolenia, na ktorých Vás srdečne očakávame!