Prvá sezóna malých hádzanárok

Koncom júna v Mestskej športovej organizácii končia všetky súťaže, vyprázdňujú sa ihriská a haly. Aj dievčatá z hádzanárskeho oddielu sa chystajú na mesačný oddych, aby sa po letných radovánkach mohli vrátiť do tréningového procesu.

Naše „prípravkárky“ majú za sebou ťažkú sezónu. Po vlaňajšom rozdelení dievčat podľa vekových kategórii zostali osem a deväťročné v družstve prípraviek. Dievčatá, ktoré vlani kvôli mladému veku nedostali veľa príležitostí, majú spolu s novými hráčkami za sebou svoj prvý súťažný ročník. Zamerali sme sa na hernú prax nových hráčok a nenaháňali sme víťazstvá. Nechceli sme byť za každú cenu výsledkovo úspešní a sústredili sme sa na hru a na získavanie skúseností. V lige bolo 14 družstiev. V prvej polovici súťaže to bolo rozdelené náhodne na dve skupiny, v druhej polovici na hornú a dolnú časť. Naše dievčatá sa dostali do dolnej skupiny, kde od začiatku marca do konca mája počas šiestich kôl odohrali 12 zápasov (za celý rok to bolo 12 kôl a 24 zápasov), v ktorých trikrát zvíťazili. Niektoré prehry sa rovnali víťazstvám, ako napríklad zápas so Šaľou (13:15). Družstvo nakoniec skončilo na 13. mieste. Popri lige sme využili možnosť a zahrali si aj prípravné zápasy s Ostrihomom a Svodínom. Dostali sme pozvánku aj od Győri Audi ETO KC na turnaj s penovou loptou, boli sme v Dunajskej Strede na VSK Cupe, v Seredi alebo v Nesvadoch.

Je vidieť rozdiel medzi jesennou a jarnou časťou súťaže, hráčky individuálne aj kolektívne rástli, na druhej strane treba ešte väčšiu súdržnosť, lepší prístup nielen od detí, ale aj od rodičov.

Pred nami je mesiac oddychu, počas ktorých veríme, že si každý oddýchne, vyrastie 😊 a s plným nasadením, nadšením a spolupatričnosťou sa pripraví do ďalších bojov.

23. 6. 2017

                              Enikő Laky – trénerka