Hodnotenie sezóny 2016/17 u mladších žiačok v hádzanej

Hádzanárska sezóna 2016/17 bola pre mladšie žiačky ich prvou sezónou, náš oddiel v tejto kategórii debutoval a z tohto pohľadu ju hodnotím veľmi pozitívne. Niektoré hráčky neprešli ani prípravkou a hneď sa zapojili do hry za mladšie žiačky, čo bolo aj dôvodom nesmelého začiatku v jesennej časti, kde sme z 15 odohratých zápasov získali 10 bodov a zo 16 družstiev skončili na 12 mieste.

S postupným naberaním skúseností, zodpovedným prístupom hráčok k tréningu a viacerými prípravnými zápasmi sme si počas zimy zlepšili nielen kondíciu, ale hlavne obranu, čo považujem za základ nášho úspechu v jarnej časti súťaže. V apríli sme sa zúčastnili medzinárodného turnaja v Prahe, čo tiež prispelo k zdokonaleniu sa v hre a k utužovaniu kolektívu. Výsledok nášho spoločného úsilia prišiel v jarnej časti sezóny, kde sa nám aj za podpory našich verných fanúšikov podarilo z ôsmych domácich zápasov až sedem vyhrať! (okrem zápasu s Dunajskou Stredou). V  jarnej časti sme celkovo získali 20 bodov, čo nás v konečnom poradí posunulo do stredu tabuľky na 8.miesto, čo určite môžeme považovať za úspech, keď sa nám podarilo skončiť pred celkami ako sú Nitra, Bánovce nad Bebravou, Močenok, Nesvady, Hlohovec či Topoľčany.

Sezónu sme úspešne ukončili domácim „Letným turnajom“, kde si naše dievčatá vybojovali 1.miesto. Dievčatám patrí veľká pochvala, niektoré zápasy odohrali s úsmevom na tvári a v tých ťažších išli až na dno svojich síl. Verím, že si cez prázdniny oddýchnu, naberú sily a do ďalšej sezóny sa pustia s rovnakým, ak nie väčším, nasadením, elánom, bojovnosťou a entuziazmom.

V budúcej sezóne niektoré hráčky prechádzajú do kategórie starších žiačok, takže MŠO Štúrovo budú v krajskej súťaži reprezentovať už 3 vekové kategórie (prípravka, mladšie žiačky a staršie žiačky). Teší nás, že sa stále viac dievčat má záujem zapojiť do tréningového procesu, „dvere sú stále otvorené“, našim cieľom je aby sa hráčsky káder neustále rozširoval, aby tímová práca prevládala nad individualitami, čo je základom tohto športu.

15. 6. 2017

Silvia Dostanič – trénerka